• امروز : یکشنبه, ۱۲ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Sunday - 4 October - 2026
کل 11828 امروز 11

اخبار ویژه

مسیر ترانزیتی افغانستان و چین از واخان بدخشان افتتاح می‌شود دفتر والی طالبان در خوست از نمایش جنجالی درباره جمعه‌خان فاتح پوزش خواست شاه‌محمد جویا، فرمانده جبهه مقاومت، در کمین طالبان در فیض‌آباد کشته شد انفجار موتور سایکل بمب‌گذاری‌ شده در فیض‌آباد؛ یک عضو مهم استخبارات طالبان زخمی شد هیئت نظامی طالبان در رزمایش راهبردی روسیه شرکت کرد کودکان مهاجر با مدارک اقامتی ناقص از تحصیل بازنمی‌مانند عبدالقهار بلخی افغانستان را در مسیر مثبت دانست و جامعه جهانی را به کوتاهی متهم کرد اعتراض به قیمت بنزین، سخنرانی ونس را مختل کرد معاون سفارت ایران جزئیات دیدارهای خود با مقام‌های طالبان را تشریح کرد شورای هماهنگی نمایندگی‌های سیاسی افغانستان حملات پاکستان را محکوم کرد مقام سعودی از رویکرد امنیتی آمریکا انتقاد کرد دیدار معاون دبیر کل سازمان ملل با امیرخان متقی در کابل سخنگوی سازمان ملل: مهمات منفجر نشده همچنان جان غیرنظامیان افغانستان را تهدید می‌کند سفارت روسیه نسبت به ادامه درگیری میان طالبان و پاکستان ابراز نگرانی کرد جبهه مقاومت ملی از حمله به پاسگاه طالبان در بدخشان خبر داد

♥7

افزایش ۵۰ درصدی واردات نفتی افغانستان از روسیه در سه‌ماهه نخست سال میلادی

  • کد خبر : 89088
  • 27 حمل 1405 - 10:20
افزایش ۵۰ درصدی واردات نفتی افغانستان از روسیه در سه‌ماهه نخست سال میلادی
خبرگزاری رویترز گزارش داده است که واردات مواد نفتی افغانستان از روسیه در سه ماه نخست سال جاری میلادی با رشد قابل توجه ۵۰ درصدی همراه بوده است.

به گزارش آژانس خبری صدای پامیر، براساس گزارش رویترز، افغانستان در کنار کشورهای آسیای مرکزی، واردات مواد نفتی خود از روسیه و بلاروس را به‌گونه چشمگیری افزایش داده است؛ به‌طوری که میزان این واردات در سه‌ماهه نخست سال جاری میلادی حدود ۵۰ درصد رشد را نشان می‌دهد.

در این گزارش آمده است که کاهش صادرات روسیه به بازارهای اروپا و خاورمیانه، یکی از عوامل اصلی تغییر مسیر صادرات انرژی این کشور به سمت آسیای مرکزی و افغانستان بوده است. گفته می‌شود بخش عمده این انتقالات از طریق خطوط آهن انجام می‌شود.

بر پایه آمار منتشرشده، روسیه از ماه جنوری تا مارچ حدود ۳.۳۴۷ میلیون تُن مواد نفتی به افغانستان و کشورهای آسیای مرکزی صادر کرده است؛ رقمی که نشان‌دهنده افزایش قابل توجه در همکاری‌های انرژی میان این کشورها است.

این در حالی است که پس از تشدید درگیری‌ها در خاورمیانه، قیمت مواد نفتی در سطح جهان به‌گونه بی‌سابقه افزایش یافت و بسیاری از کشورها ناگزیر به استفاده از ذخایر استراتژیک خود شدند. با این حال، افغانستان از جمله کشورهایی عنوان شده که کمترین تأثیر را از این بحران جهانی پذیرفته است.

کارشناسان باور دارند که تغییر مسیر صادرات نفتی روسیه به سوی افغانستان و آسیای مرکزی، می‌تواند جایگاه این منطقه را در معادلات انرژی تقویت کند. همچنین، ثبات نسبی بازار داخلی افغانستان در برابر نوسانات جهانی، می‌تواند به یک مزیت اقتصادی در کوتاه‌مدت تبدیل شود.

 

آژانس خبری صدای پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=89088

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.