• امروز : چهارشنبه, ۱۵ میزان ۱۴۰۵
  • برابر با : Wednesday - 7 October - 2026
کل 11900 امروز 13

اخبار ویژه

هیئت پارلمانی ایران از شرکت توسعه ملی و زیربنایی افغانستان بازدید کرد افغانستان و ازبیکستان درباره تجارت و سرمایه‌گذاری در بخش زراعت رایزنی کردند طالبان احکام بازداشت رهبران این گروه از سوی دادگاه کیفری بین‌المللی اساسنامه رم را رد کرد مقام استخبارات طالبان به اظهارات حکمتیار واکنش نشان داد وزیر نیروی ایران برای گفت‌وگو درباره آب و انرژی وارد کابل شد پانزدهم میزان : طوفان ‌الاقصی و ضرورت بازتعریف مقاومت اسلامی در افغانستان انفجار در نزدیکی فرماندهی پولیس طالبان در فیض‌آباد گوترش بر بازگشت امن و داوطلبانه مهاجران افغان از پاکستان تأکید کرد پایان یک عصر: مسی با گل و پاس گل از آرژانتین خداحافظی کرد طرح ساخت پل هوایی و چهار رمپ دایروی در چهارراهی میدان هوایی کابل نهایی شد جبهه متحد افغانستان از کشته‌شدن یک فرمانده طالبان در قندهار خبر داد لاوروف اختلافات طالبان و پاکستان را عامل ناکامی نشست فرمت مسکو دانست زرداری در دیدار با گوترش بر جلوگیری از استفاده از خاک افغانستان علیه پاکستان تأکید کرد هیأت تجاری ۱۸۰ نفری ایران برای اشتراک نمایشگاه ملی وارد کابل شدند کابل و ریاض بر گسترش همکاری‌های دوجانبه تأکید کردند

♥35

افشاگری عضو ارشد نیروهای ویژه‌ی بریتانیا درباره انجام جنایت‌های جنگی در افغانستان

  • کد خبر : 57806
  • 18 ثور 1403 - 16:42
افشاگری عضو ارشد نیروهای ویژه‌ی بریتانیا درباره انجام جنایت‌های جنگی در افغانستان

یک روزنامه بریتانیایی گزارش داده که یکی از اعضای ارشد نیروهای ویژه‌ی بریتانیا درباره انجام جنایت‌های جنگی نیروهای ویژه (SAS) این کشور اطلاعاتی را به پولیس بریتانیا سپرده است. در گزارش سندی تایمز آمده که این افسر بریتانیایی به پولیس این کشور از وجود جعبه محرمانه که اسناد مرتبط به جنایت‌های جنگی نیرو‌های ویژه هوایی […]

یک روزنامه بریتانیایی گزارش داده که یکی از اعضای ارشد نیروهای ویژه‌ی بریتانیا درباره انجام جنایت‌های جنگی نیروهای ویژه (SAS) این کشور اطلاعاتی را به پولیس بریتانیا سپرده است.

در گزارش سندی تایمز آمده که این افسر بریتانیایی به پولیس این کشور از وجود جعبه محرمانه که اسناد مرتبط به جنایت‌های جنگی نیرو‌های ویژه هوایی بریتانیا در افغانستان در آن نگه‌داری می‌شود، اطلاع داده است.

در بخشی از این گزارش آمده است: «در این پرونده‌ها، گزارش‌های از چشم دید سربازان در حال خدمت، ایمیل‌هایی به [دفتر نخست‌وزیر بریتانیا] از هشدار درباره بحران، و هم‌چنان یادداشت‌های روزانه بازرسان پولیس وجود دارد. فردی که نامش فاش نشده است مسوول عملیات برون مرزی نیرو‌های ویژه هوایی بریتانیا بین سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۳ م در افغانستان بوده است.»

محمد آصف فقیری حقوق‌دان گفت: «آن‌ها در کشور شان به کیفر اعمال‌شان می‌رسند جنایت کرده‌اند.دولت شان باید پرداخت غرامت کند. به اقارب کسانی که کشته شده‌اند.»

عزیر معارج آگاه سیاسی گفت: «چهل چهل پنج سال به این‌طرف بلاک‌های شرق و غرب در افغانستان جنگ راه‌اندازی کردند همه شان مرتکب جنایات جنگی شده و دولت مشروع و قانونی افغانستان که متوجه این شود و بتواند این دعوا را بررسی کند در محاکم بین‌المللی و درخواست غرامت کند.»

هرچند امارت اسلامی به تازگی در این باره چیزی نگفته، اما پیش از این سخنگوی امارت اسلامی گفته بود که به استقلالیت این بررسی‌ها باور ندارد و ارتش بریتانیا برای توجیه جنایت‌هایش و منحرف ساختن اذهان عمومی دست به پژوهش ساختگی می‌زند.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی گفت: «جنایاتی که در افغانستان شده وسیع‌تر از آن‌چه است که گفته می‌شود و دوم این‌که از ۲۰۱۰ نه بل‌که از ۲۰۰۱ آغاز شده تا سال ۲۰۲۰. این موضوع یک نهاد بی‌طرفانه و تحقیق بی‌طرفانه می‌خواهد و هم‌چنان پاسخ‌گویی دقیق می‌خواهد. ما به این پروسه‌هایی که آن‌ها اعلام می‎کنند باور نداریم؛ این تلاش برای تبرئه و توجیح جنایت است و مردم افغانستان مطمین بر این پروسه نیستند.»

برخی از نزدیکان قربانیان جنایت‌های جنگی نیروهای خارجی در کشور خواهان پرداخت غرامت و اجرای عدالت به قربانیان جنایت‌های جنگی نیروهای خارجی در افغانستان هستند.

جانان باشنده ارزگان گفت:‌ «خانواده‌ی من را گریه داده است و در قریه‌ ما خیلی‌ها را شهید کردند ما خواهان محاکمه آنان هستیم.»

سید ولی باشنده دیگر ارزگان گفت: «مردم بی‌گناه زیاد شهید شدند ما خواهان پرداخت غرامت و محاکمه نیروهای خارجی هستیم.»

نیروهای ویژه بریتانیا متهم به جنایت‌های جنگی در افغانستان میان سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۳ هستند.

دولت بریتانیا از بهر بررسی این اتهام‌ها پژوهشی را به‌نام “پژوهش مستقل در پیوند با افغانستان” در فبروری ۲۰۲۳ م آغاز کرد.

 

آژانس خبری پامیر- اموربین الملل

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=57806

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.