• امروز : جمعه, ۲ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل 4420 امروز 12

اخبار ویژه

هشدار مسکو درباره عواقب وخیم تحرکات آمریکا و ناتو علیه روسیه وزارت دفاع: ۲۰۰ اثر باستانی به موزیم ملی تحویل داده شد وزیر ترانسپورت و سفیر ترکیه در افغانستان درباره فعال‌سازی راه لاجورد گفتگو کردند وزیر دفاع طالبان و سفیر ایران در کابل بر گسترش همکاری تأکیدکردند به گفته رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان: از رویکرد پاکستان در برابر افغانستان انتقاد کرد در جنایت جدید رژیم صهیونیستی ۱۶۶ نفر در شمال غزه شهید و زخمی شدند مولوی عبدالکبیر: جامعه به عالمان دین و فارغین دانشگاه‌ها نیاز دارد اداره حفاظت از محیط زیست:انگلیس پروژه‌های تعلیق شده محیط زیستی در افغانستان را ازسر می‌گیرد معاون اقتصادی طالبان: مدیریت بهتر آب کشور مسئولیت امارت اسلامی است مجاهد: به حمایت از رسانه‌ها طبق اصول اسلامی ادامه می‌دهیم خشونت‌ نظامیان لهستانی با پناهجویان افغانستان تاکید سفیر جدید ازبکستان در کابل بر تقویت روابط با طالبان میرشفیع: ایران آماده است در بخش زیرساخت‌های حمل‌ونقل افغانستان ۶ میلیارد دالر سرمایه‌گذاری کند مولوی عبدالکبیر: امارت اسلامی سیاست متوازن و غیر وابسته دارد محمد یوسف مستری: تمام حقوق زندانیان در کشور رعایت می‌شود

7

شکایت شهروندان غرب کابل از تداوم کمبود آب آشامیدنی؛ وزارت انرژی و آب: از تنگی سیدان آب غرب کابل تامین می‌شود

  • کد خبر : 50757
  • 08 قوس 1402 - 23:56
شکایت شهروندان غرب کابل از تداوم کمبود آب آشامیدنی؛ وزارت انرژی و آب: از تنگی سیدان آب غرب کابل تامین می‌شود

آژانس خبری پامیر کابل: افغانستان به خصوص شهر کابل چندین سال است که با کاهش آب های زیر زمینی مواجه است؛ اما در غرب کابل منطقه ریگریشن، مشکل کمبود آب آشامیدنی با گذشت یک سال و با فرارسیدن زمستان تا هنوز حل نشده است. عزیز الرحمن عزیز، رئیس منابع آب های زیر زمینی وزارت آب […]

آژانس خبری پامیر کابل: افغانستان به خصوص شهر کابل چندین سال است که با کاهش آب های زیر زمینی مواجه است؛ اما در غرب کابل منطقه ریگریشن، مشکل کمبود آب آشامیدنی با گذشت یک سال و با فرارسیدن زمستان تا هنوز حل نشده است.

عزیز الرحمن عزیز، رئیس منابع آب های زیر زمینی وزارت آب و انرژی امروز (چهارشنبه، ۸ قوس) در این مورد گفت که این وزارت در غرب کابل جهت کاهش مصرف آب، از حفر چاه های خودسر جلوگیری کرده است.

وی همچنین افزود که به منظور تغذیه آب های زیر زمینی، وزارت انرژی و آب در دره ارغندی که قبلا گودال ها جهت تامین مواد ساختمانی حفر شده بود، آب ذخیره کرده است.

بر اساس سخنان رئیس منابع آب‌های زیرزمینی وزارت انرژی و آب؛ برای بخش خصوصی بخاطر سرمایه گذاری در انتقال آب آشامیدنی از تنگی سیدان اجازه نامه رسمی توزیع شده که این پروژه عملا تحت نطارت وزارت انرژی و آب جریان دارد.

این مقام وزارت انرژی و آب گفت: “صدها حلقه آب تزریقی جهت جمع آوری آب باران در ساحه توسط مردم حفاری گردیده و همچنین فعالیت شرکت های خدمات آب رسانی که در غرب کابل فعال هستند تحت نظارت وزارت است و مدیریت و بر مبنای اصول خاص برای اکثر شان جواز توزیع شده است”.

به گفته عزیزالرحمن عزیز، از سیستم های تصفیه فاضلاب شهرک‌ها نظارت انجام شده و همچنین استفاده دوباره آب های استعمال شده در موترشویی ها تطبیق شده است.

وی گفت که بر اساس فیصله کمیسیون اقتصادی ریاست الوزراء امارت اسلامی، تمام سردخانه های سبزیجات که در غرب کابل موقعیت دارد به زودی به دیگر ساحات منتقل خواهد شد.

در همین حال محمد علی، یکی از باشندگان منطقه ریگریشن ناحیه ۱۳ در غرب کابل می گوید که با گذشت یک سال از نبود آب آشامیدنی در این منطقه تا هنوز مشکل شان از سوی دولت و شرکت های خصوصی آب رسانی حل نشده است.

وی گفت: ” از مشکل نبود آب در غرب کابل یک سال سپری شد ولی نه دولت پاسخگو است و نه شرکت های که از هر خانه ۲۵ هزار افغانی گرفتند و قرارداد ۱۰ ساله بستند ولی حالا پاسخگو نیستند همین شرکت «طاهری» با وجود داشتن آب برای مردم آب نمی دهد و دیگر شرکت ها را هم نمی گذارند که آب برای مردم ریگریشن داده شود”.

سید امان سادات، یکی دیگر از باشندگان غرب کابل گفت که با حفر چاه های آب در برخی از مساجد از سوی خیرین و دفاتر مراجع تقلید روزانه می توانیم چند بشکه آب پس از ساعت ها انتظار بدست بیاوریم.

به گفته او، شرکت های خصوصی آب رسانی با زیر پا گذاشتن قرارداد که با وزارت انرژی و آب و مردم داشت از تامین آب مردم خودداری می کنند.

وی از امارت اسلامی به خصوص وزارت انرژی و آب خواست که راستای حل کردن مشکل نبود آب در غرب کابل بی تفاوت نباشند و این مشکل مردم را حل بسازند.

غلام علی، یکی از مسئولان شرکت های آب رسانی در غرب کابل در مصاحبه می گوید سطح آب های زیر زمینی به شدت کاهش یافته و به همین منظور تمام چاه های آب رسانی آنان خشک شده است.

بر اساس سخنان او، شرکت های خصوصی آب رسانی توان و پول حفر چاه های جدید را ندارند و در این راستا باید دولت همکاری کند.

با این حال محمد امین خادم، کارشناس محیط زیست می‌گوید که با تغییرات اقلیمی و استفاده بی رویه از آب های زیرزمینی و عمیق ساختن چاه های آب سبب کمبود آب در کابل به خصوص در غرب این شهر شده است.

به گفته او، اگر حکومت سرپرست عاجل دست به کار نشود، مشکل کمبود آب افزایش پیدا کرده و این موضوع تبدیل به یک فاجعه خواهد شد.

این کارشناس محیط زیست همچنین از شهروندان خواست تا در محوطه منازل شان چاه های چند متره جذبی حفر کنند و از اصراف بیهوده آب به شدت جلوگری نمایند.

پیش از این دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) در گزارشی نوشت که میزان افرادی که در افغانستان به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند، از ۴۸ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۶۰ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. این سازمان اعلام کرد که دست‌کم به ۴۸۰ میلیون دلار بودجه نیاز است تا برای افراد نیازمند در افغانستان در سال ۲۰۲۳، آب آشامیدنی بهداشتی تهیه شود.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=50757

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.