در نشستی زیرنام “حکومت در افغانستان و حکومت زنان در افغانستان” ارزیابی مستقلانهی دبیرکل ملل متحد، به بحث گرفته شد و بر ایجاد یک نقشه راه تاکید ورزیده شد.
در این نشست، نمایندگان کشورها و نیز فریدون سنرلی اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، تاکید کردند که هرگونه اقدام فوری دربارهی افغانستان باید دارای نقشه راه روشن باشد.
در گزارش فریدون سینیرلیاوغلو بر گفتوگوهای سیاسی و ایجاد یک حکومت فراگیر نیز تاکید شده است.
آلیا احمد سیف التانی، نماینده قطر در سازمان ملل متحد گفت: «ما قطر، کانادا و انگلستان ریاست جلسه مشترک برای افغانستان و زنان در افغانستان را بر عهده داشتیم. در این جلسه ارزیابی مستقل آقای فریدون سنرلی اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، را در مورد افغانستان که میتواند یک رویکرد منسجم، یکپارچه و آیندهنگر را ارایه دهد، را شنیدیم.»
نمایندگی کانادا در سازمان ملل متحد گفت: «آقای آقای فریدون سنرلی اوغلو، هماهنگکننده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان، در مورد گزارش خود که رویکرد آیندهنگر دربارهی افغانستان است را توضیح داد.»
سلیم پیگیر، آگاه مسایل سیاسی به طلوعنیوز گفت: «حکومت فراگیر هنوز تعریف نشده است. اگر امارت اسلامی افغانستان ادعا دارد که حکومت ما فراگیر است که هرگز نیست این به این معنا نه که پشتونها تاجیکها هزارهها فراگیر است، تمام افرادی که در حکومت فعلی کار میکنند از اعضای امارت اسلامی هستند.»
معین گل سمکنی، آگاه دیگر مسایل سیاسی گفت: «این باید طی یک لویه جرگه که جایگزین کفنرانس ترکیه باشد در آن باید از همه اقشار و افغانها بیاید و درباره سرمایه آینده کشور صحبت بکنند که حکومت فراگیر هم در نتیجهی آن به دست بیاید.»
همزمان، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در ملل متحد تاکید میورزد که رویکرد محتاطانه و مشروط بر حفظ منافع مردم افغانستان، یک نیاز جدی است.
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل متحد در این باره گفت: «ما از گزارش ارزیابی مستقلی استقبال میکنیم که بر نیاز به تعامل بینالمللی منسجمتر، هماهنگتر و ساختاریافتهتر، با درک روشنی از نتایج و تعهدات همه طرفها از طریق یک نقشه راه مبتنی بر عملکرد تاکید میکند.»
در همین حال، امارت اسلامی میگوید که در صورت عدم حضور نمایندهی امارت اسلامی در این چنین نشستها، هیچگونه نقشه راه نتیجهبخش نخواهد بود.
ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی در این باره گفت: «زمانی که افغانستان غایب باشد در آن نشستها و حضور نداشته باشد، بیرونیها تصمیم میگیرند و نقشه راه میسازند، این نقشه را به جایی نمیرسد و این نقشه نقشه راه هم نیست ناکام میماند و وقت هم ضایع میشود»
این در حالیست که پیش از این، برخی از چهرههای مخالف حکومت سرپرست در بیرون از کشور بخشهای از گزارش فریدون سنرلی اوغلو، هماهنگ کننده ویژه سازمان ملل متحد برای افغانستان را زیانبار خواندهاند.
آژانس خبری پامیر