در بیش از دو سال پسین عالمان دینی چندین کشور برای گفتوگو با مقامهای امارت اسلامی روی موضوعات گوناگون به کابل سفر کردهاند.
در چهارم اسد سال ۱۴۰۱ شماری از عالمان دینی از پاکستان به کابل آمدند، در سوم ماه عقرب همان سال، عالمان ترکیه وارد کابل شدند. به همین گونه، عالمان بریتانیا در هشتم اسد ۱۴۰۲ و همچنان عالمان کشورهای اسلامی هم پنج روز پیش یعنی در نهم قوس سال روان به افغانستان سفر کردهاند.
در بیشتر این دیدارها به آموزش و کار زنان و دختران بهگونهی گسترده پرداخته شده است؛ اما سودمندی این گفتوگوها تاکنون چه بوده است؟
فضل الهادی وزین، استاد دانشگاه درباره این سفرها به طلوعنیوز گفت: «امارت اسلامی افغانستان باید به دیدگاه، توصیه و مشورههای این هیات که تمثیل کننده یک نهاد بسیار بزرگ علما در جهان اسلام است، ترتیب اثر بگذارند و دیدگاههای آنان در بهبود وضعیت افغانستنان و ارتباط افغانستان با کشورهای اسلامی مقید ثابت شود.»
حسن حقیار، آگاه مسایل سیاسی گفت: «آنها [علما] روح و روان شریعت را و مقاصد شریعت را بهتر میدانند و بهتر میدانند که آموزش و کار زنان چگونه است.»
هیات عالمان دینی کشورهای اسلامی در ادامه دیدارهای شان با مقامهای امارت اسلامی، اینبار با عبدالسلام حنفی معاون اداری ریاستالوزرا دیدار کردند، اعضای این هیات در این دیدار گفتهاند که اتحاد کشورها و امتهای اسلامی در مسایل بینالمللی از نیازهای کشورهای اسلامی است.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی درباره سفر این هیات به طلوعنیوز گفت: «مشورههای آنها در ابعاد مختلف بود؛ بعد علمی را هم داشتند.»
در سوی دیگر، مولوی محمد یعقوب مجاهد، سرپرست وزارت دفاع در دیدار با این هیات گفته است که این دیدوبازدیدها سبب تقویت روابط بین دولتها و مردم خواهد شد.
رییس دادگاه عالی کشور نیز در دیدار با این هیات از خاموشی کشورهای اسلامی در برابر وضعیت کنونی غزه انتقاد کرده و تاکید کرده است که این مکلفیت مسلمانان است تا در برابر همچون جنایتها ایستادگی کنند.
همزمان با این، سرپرست وزارت معارف روز گذشته (یکشنبه) با کاردار نمایندگی اتحادیه اروپا برای افغانستان دیدار کرده و کاردار این اتحادیه از بازسازی ۴۰۰ مکتب برای دانشآموزان در بخشهای گوناگون کشور خبر داده است.
آژانس خبری پامیر