مخالفان طالبان به شمول جریانهای سیاسی و فعالان زن از تاکید یک جانبه سازمان ملل بر نقش طالبان در افغانستان هشدار داده که این تاکید سبب بنست در روند سیاسی شده و اقدامات “دیگری” در پیخواهد داشت.
آنان با نشر اعلامیه مشترک در خصوص نشست دوحه گفته که حل بحران افغانستان منوط به تعامل سازنده با تمام طرفهای دخیل در افغانستان است.
در اعلامیه خطاب به آنتونیو گوترش دبیر کل و نمایندههای ویژه اشتراک کننده در نشست دوحه گفته شده که مساله اصلی افغانستان برگرداندن حق تعیین سرنوشت و حقوق انسانی غصب شده مردم افغانستان از چنگال تروریزم است و تا زمانیکه این موضوع در کانون توجهات قرار نگیرد، هر نوع تلاش برای ترمیم وضعیت موجود ضیاع وقت خواهد بود.
آنان تاکید کرده که بزرگترین نقص دومین نشست دوحه عدم حضور نمایندگان نهادهای سیاسی و مردم افغانستان بود.
مخالفان طالبان و فعالان مدنی همچنین از دبیرکل سازمان ملل خواسته که تعیین نماینده ویژه باید به هدف ایجاد نظم سیاسی شهروندمحور و مبتنی بر ارادۀ آزاد مردم افغانستان صورت گیرد.
آنان افزوده که نماینده ویژه ترجیحاً از میان شهروندان کشورهایی برگزیده شود که درکنار آشنایی با افغانستان، به اصل بیطرفی در هنگام ماموریت معتقد و در اجرای امور مستقلانه عمل کند.
به گفته آنان، تاکید یک جانبه به نقش طالبان در حل بحران افغانستان، به شمول تعیین نماینده و تشکیل حکومت، موجب میشود که روند سیاسی با بن بستمواجه شده، دامنه اقدامات و راهکارهای مشروع دیگری که فراتر از روند سیاسی است، روز بروز گستردهتر شود.
گفتنی است که نشست دو روزه دوحه در مورد افغانستان با میزبانی سازمان ملل عصر روز دوشنبه هفته جاری به پایان رسید.
آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل، نتایج این نشست را ارزنده خواند و گفت که همه اشتراک کنندگان در مورد تشکیل حکومت همه شمول، رعایت حقوق بشر و مبارزه با تروریزم در افغانستان اتفاق نظر داشتند.
او همچنین خاطر نشان کرد که به منظور تعیین نماینده ویژه برای افغانستان، رایزنیهای گسترده را با طالبان و اعضای جامعه مدنی افغانستان، آغاز خواهد کرد.
آژانس خبری پامیر