• امروز : یکشنبه, ۲ جدی ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 December - 2024
کل 4787 امروز 12

اخبار ویژه

جوانان دانش‌آموخته در ولایت بدخشان از نبود کار ابراز نگرانی می‌کنند مولوی عبدالکبیر: با جهان به گونه‌ مستقیم ارتباط داریم هبت الله آخوند‌زاده رهبر طالبان در فرمانی احکام حکومت پیشین در مورد همکاران این گروه را باطل کرده است بررسی وضعیت زندانیان در زندان‌های طالبان آغاز می‌شود بند پاشدان به محل گردش‌گری بزرگ تبدیل شده است وزارت امور مهاجرین: دوازده زندانی افغانستان از زندان‌های پاکستان آزاد شدند وزارت معادن: معدن سمتی تخار به یک شرکت چینی- افغان واگذار شده است وزارت صنعت: در ۸ ماه گذشته به ارزش ۳۳ میلیون دالر انار از کشور صادر شده است جنبش اعتراضی چمن: جلو صادرات و واردات در گذرگاه چمن – سپین بولدک را می‌گیریم ایجاد محکمه ویژه برای پرداخت حقوق متقاعدان سازمان ملل: کمک‌های جهانی به افغانستان همچنان محدود است مجاهد: افغانستان در مسیر خودکفایی گام برداشته است باشندگان بامیان از تخریب آثار تاریخی این ولایت ابراز نگرانی می‌کنند وزارت معادن: افغانستان ۱۲۰ نوع سنگ قیمتی و نیمه‌قیمتی دارد بر اثر حمله یک مرد با موتر به جمعیتی در بازار کریسمس در آلمان ۱۱نفر کشته و ۶۰نفر زخمی شدند

14

روزنامه هندی: چین به معادن لیتیوم و مس افغانستان نیازمند است

  • کد خبر : 53104
  • 26 دلو 1402 - 15:48

روزنامه هندی یوراشین تایمز در گزارشی از نیازمندی چین به معادن لیتیوم و مس افغانستان به هدف ساخت باتری موترهای برقی و تلفن‌های همراه خبر داده است. بر بنیاد گزارش روزنامه یوراشین تایمز، چین با روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان، تعاملات مثبت سیاسی و اقتصادی با این کشور ایجاد کرده است. وزارت […]

روزنامه هندی یوراشین تایمز در گزارشی از نیازمندی چین به معادن لیتیوم و مس افغانستان به هدف ساخت باتری موترهای برقی و تلفن‌های همراه خبر داده است.

بر بنیاد گزارش روزنامه یوراشین تایمز، چین با روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان، تعاملات مثبت سیاسی و اقتصادی با این کشور ایجاد کرده است.

وزارت معادن و پترولیم نیز می‌گوید که معادن لیتیوم و مس از معادن بسیار مهم و ستراتیژیک افغانستان به‌شمار می‌رود و افزون بر سرمایه‌گذاران چینی، کشورهای دیگر نیز علاقه‌مندی نشان داده‌اند تا این معادن را به قرارداد بگیرند.

همایون افغان سخن‌گوی وزارت معادن و پترولیم در این باره گفت: «در بخش لیتیوم، به‌شمول شرکت چینی، شرکت‌های زیادی آمدند و علاقه‌مندی شان را در این بخش نشان دادند لیکن تا هنوز با هیچ کسی قرارداد صورت نگرفته است.»

از سویی‌هم مسوولان سکتور اقتصادی و تجارت کشور نیز روابط اقتصادی و بازرگانی میان چین و افغانستان را در حال توسعه می‌دانند.

عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: «امارت اسلامی افغانستان بر اساس منافع ملی کشور مناسبات گسترده اقتصادی و تجاری با کشورها از جمله چین دارد. تلاش ما این است که رشد و توسعه اقتصادی کشور را در مناسبلت اقتصادی خود مدنظر قرار بدهیم.»

برخی آگاهان مسایل اقتصادی، معادن کشور را سرمایه ملی کشور عنوان می‌کنند. آگاهان می‌گویند که چین به معادن افغانستان به‌گونه جدی نیازمند است.

قطب‌الدین یعقوبی آگاه مسایل اقتصادی گفت: «چین به عنوان یک کشور بزرگ و نیرومند اقتصادی در دنیا با ظرفیت‌های کاری که برای خود دارد، در هر کشور و هر منطقه که وارد تعامل می‌شود، نقش بسیار بزرگی را در آن‌جا ایفا می‌کند.»

بر بنیاد اطلاعات، وزارت معادن و پترولیم در حال حاضر پیمان اکتشاف و استخراج سه معدن بزرگ نفت بلاک قشقری حوزه آمو دریا، معدن آهن هرات را با شرکت‌های خارجی امضا کرده است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=53104

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.