ودانت پاتل معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا به تازگی گفته است که تصمیمی برای آغاز ماموریت دیپلوماتیک واشنگتن در کابل در آینده نزدیک وجود ندارد.
معاون سخنگوی وزارت خارجه امریکا در واشنگتن به خبرنگاران گفته است که حقوق بشر و بازگشت دختران به مکتب از شرطهای کلیدی ایالات متحده برای تعامل با «طالبان» است.
آقای پاتل گفته است: «ما در آینده نزدیک برنامهای برای آغاز ماموریت دیپلوماتیک خود در کابل نداریم. ما با بسیاری از افغانها در داخل و خارج افغانستان از جمله طالبان در حال تعامل هستیم و بازگشت دختران به مکتب مهمترین بخش این تعامل است و این روابط مشروط به رعایت حقوق همه افغانهاست.»
ذبیحالله مجاهد سخنگوی امارت اسلامی میگوید که تامین حقوق شهروندان کشور یک مسالهی داخلی است؛ اما تعامل میان کابل و واشنگتن در اوضاع کنونی یک نیاز است. به گفتهی آقای مجاهد، حقوق تمام افغانها در چارچوب قوانین اسلامی تامین است.
سخنگوی امارت اسلامی به طلوعنیوز گفت: «تعامل با کشورها یک ضرورت است. افغانستان و امریکا هر دو به تعامل با یک دیگر نیاز دارند. اگر آنها [امریکا] تعامل سیاسی با افغانستان ندارند و به همین شکل که حالا روان هستند، پیش برند، افغانستان تعامل خود با کشورهای دیگر را ادامه میدهد.»
آگاهان مسایل سیاسی روابط میان افغانستان با کشورها را مهم میدانند و تاکید میورزند که امارت اسلامی باید به خواستهای مشروع داخلی و بیرونی رسیدگی کنند.
محمدیوسف امین زازی آگاه مسایل سیاسی گفت: «جامعه جهانی بهگونه خاص امریکا و حکومت افغانستان باید تمام مسایل را به مردم واضح بسازند.»
طارق فرهادی یکی دیگر از آگاهان مسایل سیاسی گفت: «حکومت بایدن کدام تغییری در روابط خود با کابل نمیآورد و اگر ترمپ برنده شود، امکان دارد کمک مالی امریکا که فعلن ملل متحد به افغانستان میکند، قطع شود.»
پیش از این وزارت خارجه ایالات متحده امریکا با نشر یک سند ۲۲ صفحهای گفته بود که احتمال بازگشایی قونسلگری خود را در افغانستان بررسی میکند.
آژانس خبری پامیر