• امروز : پنج شنبه, ۲۹ سنبله ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
کل 3641 امروز 9

اخبار ویژه

همکاری اسلام‌آباد و مسکو برای بهبود اوضاع افغانستان کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا بار دیگر بلینکن را در مورد خروج از افغانستان فراخواند مفتی اهل سنت عراق: حمایت از آرمان فلسطین بر اساس کلمه توحید بر همه مسلمانان واجب است مجمع عمومی سازمان ملل متحد: قطعنامه‌‌ی علیه رژیم صهیونیستی را تصویب کرد وزیر مهاجرین با سفیر قطر در کابل دیدار کرد واکنش طالبان به نگرانی اعضای شورای امنیت حقایق باید در نظر گرفته شود بانک مرکزی: ارزش افغانی در برابر دالر سه درصد افزایش یافته است وزیرخارجه: هیئت امارت اسلامی در نشست فارمت مسکو شرکت می‌کند حقانی: جامعه جهانی پذیرفته که افغانستان تهدیدی برای کشورهای دیگر نیست طالبان به نشست مشورتی فرمت مسکو در مورد افغانستان دعوت شدند وزیر داخله: جنگ در کشور پایان یافته و زمان بازسازی فرا رسیده است ۱۸۵ هزار پرونده در یک سال گذشته از سوی ستره محکمه حل و فصل شده است محمد نبی عمری: به مشورت و نظر مردم نیاز داریم ۸ عضو داعش در حمله طالبان در ولایت فاریاب کشته شدند کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل: حوادث لبنان تکان‌دهنده و نقض قوانین بین‌المللی است

12

بررسی جنایت علیه بشریت در افغانستان

  • کد خبر : 54816
  • 23 حوت 1402 - 13:20
بررسی جنایت علیه بشریت در افغانستان

بخش امور زنان سازمان ملل و کمیسیون مقام زن این سازمان، طی نشستی جنایت علیه بشریت در افغانستان را بررسی کرده‌است. این نشست روز سه‌شنبه ۲۲ حوت، زیر عنوان “جنایت علیه بشریت در افغانستان با نگاه جنسیتی: تقویت هماهنگی جهانی” در مقر سازمان ملل برگزار شده بود. نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان […]

بخش امور زنان سازمان ملل و کمیسیون مقام زن این سازمان، طی نشستی جنایت علیه بشریت در افغانستان را بررسی کرده‌است.

این نشست روز سه‌شنبه ۲۲ حوت، زیر عنوان “جنایت علیه بشریت در افغانستان با نگاه جنسیتی: تقویت هماهنگی جهانی” در مقر سازمان ملل برگزار شده بود.

نصیر احمد فایق سرپرست نمایندگی افغانستان در سازمان ملل در این نشست گفته که افغا‌نستان تنها کشوری در جهان است که در آن زنان از حق آموزش و کار محروم شده‌اند‌.

آقای فایق افزود، “تبعیض و آزار و اذیت جنسیتی نهادینه‌شده، سیستماتیک و گسترده، زنان را از زندگی عمومی حذف کرده است و منجر به حکومت آپارتاید جنسیتی در افغانستان شده است.”

یلدا رویان یکی از فعالان حقوق زن اهل افغانستان نیز در این نشست گفت که طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، بیش از ۱۰۰ فرمان تبعیض‌آمیز علیه زنان صادر کرده‌اند.

او گفت، بر اساس کنوانسیون آپارتاید، سلطه سیستماتیک بر یک گروه خاص “آپارتاید” به شمار می‌رود.

به گفته او، بر اساس این تعریف، رفتار طالبان با زنان افغانستان، نوعی سلطه سیستماتیک مردان بر زنان است و منجر به “آپارتاید جنسیتی” شده‌است.

زرقا یفتلی دیگر فعال حقوق زن نیز گفت که طالبان به صورت سیستماتیک زنان را از جامعه حذف کرده‌اند و اکنون افغا‌نستان تنها کشوری در جهان است که در آن دختران از دوره‌ی متوسطه به بالا حق رفتن به مکتب را ندارند.

از سوی هم، کمیسیون مقام زن سازمان ملل پس از این نشست، طی اعلامیه‌‌ای گفته که این نشست یک فراخوان فوری برای اقدام هماهنگ جامعه جهانی به منظور تدوین “آپارتاید جنسیتی” به عنوان جنایت علیه بشریت در چارچوب‌های حقوقی بین‌المللی است.

بر اساس این اعلامیه‌، چارچوب‌های حقوقی بین‌المللی در حال حاضر برای رسیدگی به نقض حقوق بشر مبتنی بر جنیست، با این ماهیت و مقیاس، مجهز نیستند.

در اعلامیه آمده است که کنوانسیون آپارتاید و کنوانسیون رفع تبعیض علیه زنان می‌تواند در این زمینه به صورت مجزا، کاربرد داشته باشد، اما به یک رویکرد جامع‌تر و قوی‌تر نیاز است.

گفتنی اتس که پیش از این کارشناسان سازمان حقوق بشر نیز گفته بود که رفتار طالبان با زنان افغانستان مصداق جنایت علیه بشریت است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=54816

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.