شماری از بانوان صنعتکار در بامیان، از کمرنگ بودن بازار فروش ساختههای دستیشان در این ولایت، نگران هستند.
به گفتهی آنان، تامین نیازهای بسیاری از خانوادهها به این شغل وابسته است و این بانوان از حکومت سرپرست میخواهند که در زمینه بازاریابی ساختههای دستی با آنان هکاری کند.
زهرا حسینی که بیش از ده سال سرگرم کار در بخش صنایع دستی است، میگوید اقتصاد خانواده ۷ نفریاش وابسته به این شغل است.
او میگوید که رشد فعالیت اقتصادی این بانوان، به پشتیبانی و توجه جدی مسوولان در حکومت سرپرست، نیاز دارد.
زهرا حسینی صنعتکار گفت: «بیکاری زیاد است مردم توان اقتصادی ندارند و خودم تنها نانآور خانواده ۷ نفری خود هستم. تمام هزینهی خانوادهام را از طریق فروش صنایع دستی تامین میکنم.»
زهرا وفا صنعتکار دیگر گفت: «ما میخواهم که نمایشگاه برگزار شود و بازریابی صورت بگیرد و همچنان توجه به صنایع دستی بانوان شود.»
خامکدوزی، بافندگی، ساخت لباسهای هزارهگی از مهمترین صنایع دستی این بانوان در بامیان، به شمار میروند.
بر بنیاد آمارها انجمن بانوان صنعتباف بامیان، هم اکنون بیش از ۵ هزار بانو در مرکز و ولسوالیهای این ولایت سرگرم تولید صنایع دستی هستند که ازاین میان، ۲۷۰ تن آنان در شهر بامیان غرفه گذاشتهاند.
زینب کریمی رییس انجمن زنان صنایع باف گفت: «تعداد زنانی که غرفه و دکان دارند ۲۵۰ نفر است و بیش از ۵ هزار نفر دیگر در خانههای شان سرگرم تولید صنایع دستی هستند.»
آمنه اکبری صنعتکار گفت: «درآمد من تنها از این کارم است که از طریق این برای خانوادهی خود نیز همکاری میکنم و میخواهم در آینده تجارت بزرگی را راهاندازی کنم.»
اما رییس اطلاعات و فرهنگ بامیان، بر پشتیبانی از فعالیتهای اقتصادی بانوان در این ولایت، اطمینان میدهد.
صفیالله رائد رییس اطلاعات و فرهنگ بامیان گفت: «گردشگری و تجارت در کنارهم هستند، توجه درباره آن برای تمام مردم مفید است. اداره محلی بامیان به گونه کامل از تجارت بانوان پشتیبانی میکند.»
بانوان در بامیان، افزون بر تولید صنایع دستی، در بخشهای پرورش ماهی، پروسس لبنیات، حکاکی و نقاشی نیز سرگرم کار هستند و تلاش میکنند تا چالشهای اقتصادی خانوادههای شان را از این رهگذر برطرف سازند.
آژانس خبری پامیر