رافایلا ایودیس کاردار نمایندگی اتحادیه اروپا برای افغانستان در دیدارش از طلوعنیوز، نقش رسانهها در کشور را مهم خوانده است.
خانم ایودیس در سخنانی از کارکردهای طلوعنیوز در اوضاع کنونی همچون رسانه مستقل ستایش کرده، افزود که اتحادیه اروپا در کنار خبرنگاران و رسانههای افغانستان است.
کاردار نمایندگی اتحادیه اروپا برای افغانستان گفت: «شما را فراموش نکردهایم و از کار تان قدردانی میکنیم. طلوعنیوز صدای کنونی افغانستان و مردم است، شما آینده یک افغانستان خوب هستید، از اینکه در اینجا ماندهاید و مبارزه میکنید، سپاسگزاری میکنم.»
رسانهها در یک کشور به مثابه رکن چهارم جامعه شمرده میشوند و همچون پل ارتباطی میان مردم و حکومت عمل میکنند.
اما در اوضاع کنونی رسانهها چقدر میتوانند در جامعه سودمند واقع شوند؟
محمد آصف وردک خبرنگار گفت: «یک خبرنگار با مسلک خود که یک مسلک بسیار پاک است تعهد دارد، با ملت خود تعهد دارد و با خدای خود هم تعهد دارد و پل ارتباط نیز خبرنگار است.»
حامد علمی خبرنگار دیگر گفت: «رسانه باید ارزیابی دقیقی از وضعیت و خواستههای مخاطبان داشته باشد و روشی را ایجاد کند تا به خواستهای مخاطبان گوش داده شود و در تهیه برنامهها به آن خواستها توجه شود.»
با این حال، برخی از خبرنگاران نقش رسانهها را برای پخش اطلاعات دقیق و موقع و همچنان به میان آوردن اصلاحات در حکومت و جامعه مهم میدانند.
برخی خبرنگاران به این باور اند که در سالهای پسین، بیشتر مردم بجای کار گرفتن از روزنامه و مجلات از رسانههای اجتماعی کار میگیرند.
مصطفی شهریار خبرنگار گفت: «با تحولی که در انترنت آمده است و سرعتی که در فضای اجتماعی ایجاد شده است رسانههای دیداری شنیداری و رسانههای آنلاین طرفداران خاص خود را دارد.»
افغانستان تاریخ ۱۴۰ ساله رسانهای دارد، روزنامه “شمسالنهار” نخستین روزنامهای بود که در آسمان روزنامهنگاری افغانستان درخشید و صدای آزادی بیان را در زمان امیر شیر علی خان بلند کرد.
آژانس خبری پامیر