گروه کاری زنان، صلح و امنیت بر حضور کامل، معنادار و برابر زنان در نشست دوحه و دیگر نشستهای پیرامون افغانستان تاکید کرده است.
این گروه که زیر مجموعه سازمان ملل متحد فعالیت دارد، در گزارشی پیشنهاداتی را به اعضای شورای امنیت در باره ویژگیهای نماینده ویژه سازمان ملل برای افغانستان و لغو سیاستهای محدودکننده در برابر زنان در این کشور نیز ارایه کرده است. در متن پیشنهادی این گروه آمده است که نماینده ویژه سازمان ملل متحد که قرار است در آینده برای افغانستان گماشته شود، باید دارای سابقه قوی در بخش حقوق بشر بوده و با زنان افغان تعامل داشته باشد.
این گروه در این گزارش آورده است: «اطمینان حاصل شود که فرستاده ویژه در امور افغانستان، که قرار است گماشته شود، دارای سابقه قوی در زمینه حقوق بشر و حقوق زنان، باشد و آنان بهطور منظم و معنادار با جامعه مدنی و زنان افغان تعامل داشته باشند.»
به گفتهی این گروه، سیاستهای محدودکننده در برابر زنان در افغانستان نیز هرچه زودتر برطرف شود.
مینه فعال حقوق زن گفت: «حضور زنان در چنین نشستها میتواند برای زنان افغانستان مفید واقع شود، مخصوصن زنانی که بتوانند از زنان افغانستان نمایندگی کنند.»
عایشه دانشجو گفت: «ما هم جزو بشر هستیم. زنان افغانستان جزو از انسانهای هستند که از حق شان که به صورت عموم در دیگر کشورها زنان میتوانند از آن مستفید شوند، ما نمیتوانیم از آن حق خود استفاده کنیم.»
نشست سوم دوحه پیرامون افغانستان قرار است به تاریخ ۳۱ ماه جون آغاز شود. هرچند که سازمان ملل متحد از امارت اسلامی خواسته است تا در این نشست شرکت کند، اما امارت اسلامی حضورش در این نشست را مشروط بر پذیرفته شدن خواستهایش گفته است.
سهیل شاهین رییس دفتر سیاسی امارت اسلامی در قطر میگوید: «از اینکه نشست دوحه در مورد افغانستان است، باید مسایلی که حکومت امارت اسلامی افغانستان نشاندهی [اشاره] کرده شامل آجندا شوند تا از یک طرف اعتماد بین طرفین به وجود آید و از طرف دیگر مسایل واقعی مردم افغانستان حل و به خواستهای شان رسیدگی صورت گیرد.»
اما اهمیت این نشست برای افغانستان چیست؟
سنگر امیرزاده آگاه روابط بینالملل در این باره گفت: «وقتی که دنیا برای تان میگوید که با مردم خود گپ بزنید، این کار دنیا نیست؛ بل کار خود افغانها است و ما با هم بالای راهاش فکر کنیم و یک راه برایش پیدا کنیم.»
پیش از این در نشست دوم دوحه که به تاریخ ۱۸ و ۱۹ ماه فبروری سال روان میلادی به میزبانی دبیرکل سازمان ملل متحد، با حضور نمایندههای بیش از ۲۵ کشور در دوحه برگزار شد، هیاتی از فعالان مدنی و زنان افغانستان نیز شرکت داشتند.
آژانس خبری پامیر