به گزارش آژانس خبری پامیر، کارشناسان مسائل افغانستان با اشاره به راه آهن خواف-هرات و طرحهای مسیر «قندهار-اسپین بولدک» تاکید میکنند سرمایه گذاری و توسعه راه آهن در پیشرفت اقتصادی این کشور نقش بسیار مهمی دارد.
شمس الرحمان احمدزی کارشناس مسائل اقتصادی افغانستان اظهار داشت توسعه راه آهن گام مهمی است. باید راه مواصلاتی افغانستان با آسیای مرکزی ایجاد شود و عواید این کشور نیز افزایش یابد.
از سوی دیگر، مسئولان اتاقهای تجارت و سرمایهگذاری و صنایع و معادن افغانستان نیز بر تسریع عملی شدن پروژههای ریلی در این کشور تاکید دارند.
آنها تاکید میکنند که اجرا پروژههای راهآهن در افغانستان مانند «افغان – ترانس» و دیگر پروژهها افزون بر فراهمسازی انتقال سریع و کمهزینه کالاهای بازرگانی و ترانزیتی، سود فراوانی را عاید این کشور خواهد کرد.
خانجان الکوزی عضو ارشد هیئت مدیره اتاق تجارت و سرمایهگذاری افغانستان گفت: در منطقه هیچ کشوری جز افغانستان وجود ندارد که راه آهن نداشته باشد هم همسایگان و هم کشورهای آسیای مرکزی، اعضای «سارک» و سایرین از خطوط ریلی استفاده میکنند.
اشرف حق شناس سخنگوی وزارت فواید عمومی گفته است: «کار ساختمان فاز نخست و دوم قطعه چهام راهآهن هرات – خواف جریان دارد و در عین حال، طراحی تفصیلی مسیر قندهار – اسپین بولدک به طول ۹۶ کیلومتر و طرح تفصیلی مسیر «اندخوی – شبرغان» به طول ۶۷ کیلومتر و برآورد فنی پروژه راهآهن افغان – ترانس از مزارشریف تا خرلاچی پاکستان به طول ۶۵۰ کیلومتر شامل برنامه راهآهن برای سال جاری خورشیدی است».
وی افزود در سال جاری کار بررسی و مطالعات تفصیلی سه پروژه بزرگ راهآهن افغانستان را در بخشهای گوناگون تکمیل خواهد شد
این سه پروژه شامل راهآهن قندهار – اسپین بولدک، اندخوی – شبرغان و همچنین بررسی فنی پروژه افغان – ترانس از مزار شریف تا خرلاچی پاکستان است.
بر اساس گزارشها، در حال حاضر افغانستان ۲۶۰ کیلومتر راهآهن فعال در چهار گذرگاه حیرتان، آقینه، تورغندی و خواف هرات دارد که افغانستان را از طریق کشورهای ازبکستان، ترکمنستان، ایران به سایر کشورها متصل میکند.
آژانس خبری پامیر