• امروز : پنج شنبه, ۲۴ عقرب ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 14 November - 2024
کل 4318 امروز 9

اخبار ویژه

رسانه‌های ایرانی: در یک سال گذشته ارزش افغانی ۴۰درصد افزایش داشته است اوچا تلاش می‌کند در زمستان برای نیازمندان در افغانستان کمک‌ کند سفر رئیس اداره تنظیم خدمات مخابراتی به هند شهادت ۶۰نفر در غزه طی ۲۴ ساعت گذشته در حملات رژیم اسرائیل عبدالطیف نظری: وحدت یک اصل اسلامی است عبدالغنی برادر: کاهش فقر و بیکاری اولویت و وظیفه حکومت است هزار زندانی افغانستانی از ایران به کشور بازگردانده می‌شوند رژیم اسرائیل برابر چشم‌های جهان در حال نابودی یک ملت است رئیس اداره محیط زیست: تأثیرات تغییرات اقلیمی هیچ مرزی ندارد جاذبه‌های طبیعی شگفت انگیز پارک ملی واخان توجه گردشگران را به خود جلب کرده است برنامه جهانی خوراک وضعیت امنیت غذایی در افغانستان بهبود یافته است مولوی عبدالکبیر: در بامیان امارت اسلامی با هیچ‌کسی دشمنی ندارد وزارت مهاجرین: در یک ماه اخیر حدود ۱۵۰هزار مهاجر به کشور برگشتند دیمیتری مدودف: اروپا به جای پیگیری منافع مردم در پی راضی‌کردن آمریکا هستند وزارت اقتصاد: برای ۷۰۰ هزار نفر زمینه کار فراهم می‌شود

10

جکد سینگ تنها شهروند سیک است که در ولایت خوست زندگی‌می‌کند

  • کد خبر : 61761
  • 25 سرطان 1403 - 12:18
جکد سینگ تنها شهروند سیک است که در ولایت خوست زندگی‌می‌کند

سینگ ۶۰ ساله که سه دختر و یک پسر دارد از بودن در کشور ابراز خرسندی می‌کند و می‌گوید که اراده رفتن به بیرون از کشور را ندارد. او می‌افزاید، در صورتی‌که حق سیک‌های افغانستان که به بیرون رفته اند داده شود، دوباره به کشور بر می‌گردند. جکد سینگ گفت: «هرگاه حقوقی افرادی که از […]

سینگ ۶۰ ساله که سه دختر و یک پسر دارد از بودن در کشور ابراز خرسندی می‌کند و می‌گوید که اراده رفتن به بیرون از کشور را ندارد.

او می‌افزاید، در صورتی‌که حق سیک‌های افغانستان که به بیرون رفته اند داده شود، دوباره به کشور بر می‌گردند.

جکد سینگ گفت: «هرگاه حقوقی افرادی که از کشور رفته‌اند برای شان تامین شود آنان به افغانستان بر می‌گردند بخاطری‌که زندگی از کشورهای اروپایی کرده در افغانستان و به ویژه کابل زیاد خوب است در کارته پروان و دیگر منطقه‌های کابل مردم ما زندگی می‌کردند در گذشته.»

آقای سینگ که از چهل سال بدین‌سو در کنار جاده در شهر خوست، مصاله فروشی می‌کند، درباره توسعه کار وبار خود، خواستار هم‌کاری است.

او در این باره گفت: «از دولت خواهش دارم که اگر کاروبار ما را وسعت دهد بسیار خوب است چون حالا کار ما زیاد کم‌رنگ شده و در این دکان زیاد چیزها جا هم نمی‌شود و نه من پیسه‌ی برای ساختن ان داردم.»

باشنده‌های خوست افزون بر یاد خاطرات خوب شان از سیک‌ها و هندوها، بر مصوون بودن حقوق آنان تاکید می‌کنند.

عيدمرجان باشنده خوست گفت: «زمین‌هایی که از هندوها غصب شده باید به آن‌ها بازگردانده شود، زیرا حق آن‌هاست. ما نباید حقوق هیچ‌کسی، از جمله هندوها را پایمال کنیم. باید به هندوها و سیک‌ها که تعدادشان کم و جزو اقلیت هستند، خدمت خوب ارایه شود و با آن‌ها رفتار مناسبی داشته باشیم.»

رییس اطلاعات و فرهنگ خوست می‌گوید که سیک‌های افغان و هندوها با دیگر شهروندان کشور، حقوق مساوی دارند و به خاطر بازگردانیدن جایدادهای آنان، یک کمیسیون ویژه در کابل توظیف شده است تا ملکیت‌های آنان در تمام ولایت‌ها را، باز گرداند.

شبير احمد عثمانی رییس اطلاعات و فرهنگ خوست گفت: « هندوها و سیک‌هایی که از گذشته در افغانستان زندگی می‌کنند، شهروندان افغانستان هستند و حقوق برابر با سایر افغان‌ها دارند. برای بازگرداندن حقوق آن‌ها، امارت اسلامی یک کمیسیون ویژه تعیین کرده است. این کمیسیون تصمیم گرفته که زمین‌های هندوها و سیک‌ها و سایر اقلیت‌ها در کابل و دیگر ولایات از غصب آزاد شود و به آن‌ها بازگردانده شود. همچنین اعلام کرده که هندوها و سیک‌هایی که از کشورهای دیگر بازمی‌گردند، اسناد خود را ارایه دهند تا زمین‌های‌شان به آن‌ها تحویل داده شود.»

کوچه قدیمی هندوها در شهر خوست، به نام “مارکیت کهنه” شناخته می‌شود. در گذشته، این بازار محل فعالیت حدود ۶۲۰ دکان متعلق به سیک‌ها و هندوهای افغان بوده است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=61761

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.