• امروز : یکشنبه, ۲۰ عقرب ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 10 November - 2024
کل 4270 امروز 9

اخبار ویژه

وزارت عدلیه: بیش از ۳۷ هزار جریب زمین دولتی را در ۱۲ ولایت استرداد کردیم بنیاد آغاخان برای همکاری با وزارت شهرسازی اعلام آمادگی کرد کاردار اتحادیه اروپا برای افغانستان با مولوی عبدالکبیر دیدارکرد روسیه: تلفات نظامی اوکراین در کورسک ۳۰۰ تن افزایش یافت گزارش جدید بازرس ویژه ایالات متحده امریکا برای بازسازی افغانستان سازمان ملل نسبت به وضعیت وخیم زندگی فلسطینی‌ها هشدار داد جنبش اعتراضی چمن حرکت‌های جدید خود را آغاز می‌کند کمیشنری عالی پناهندگان بیش از ۷۶۰هزار مهاجر افغانستان از پاکستان بازگشتند واکنش امارت اسلامی به اظهارات دبیرکل سازمان پیمان امنیت جمعی وزارت خارجه طالبان: انفجار تروریستی در کویته پاکستان را محکوم کرد نماینده افغانستان در سازمان ملل راه‌حل اساسی برای مسئله پنا‌هجویان افغانستان ایجاد دولت فراگیر است افغانستان در آستانه پیوستن به خط ریلی کشور‌های مشترک‌المنافع عضو پیشین مجلس سنای پاکستان:رویکرد جدید هند نزدیک شدن تدریجی دهلی به طالبان روسیه: ۳۸ حمله علیه تأسیسات نظامی اوکراین انجام شد برداشت بادام ۱۸ درصد در دایکندی افزایش داشته است

10

جکد سینگ تنها شهروند سیک است که در ولایت خوست زندگی‌می‌کند

  • کد خبر : 61761
  • 25 سرطان 1403 - 12:18
جکد سینگ تنها شهروند سیک است که در ولایت خوست زندگی‌می‌کند

سینگ ۶۰ ساله که سه دختر و یک پسر دارد از بودن در کشور ابراز خرسندی می‌کند و می‌گوید که اراده رفتن به بیرون از کشور را ندارد. او می‌افزاید، در صورتی‌که حق سیک‌های افغانستان که به بیرون رفته اند داده شود، دوباره به کشور بر می‌گردند. جکد سینگ گفت: «هرگاه حقوقی افرادی که از […]

سینگ ۶۰ ساله که سه دختر و یک پسر دارد از بودن در کشور ابراز خرسندی می‌کند و می‌گوید که اراده رفتن به بیرون از کشور را ندارد.

او می‌افزاید، در صورتی‌که حق سیک‌های افغانستان که به بیرون رفته اند داده شود، دوباره به کشور بر می‌گردند.

جکد سینگ گفت: «هرگاه حقوقی افرادی که از کشور رفته‌اند برای شان تامین شود آنان به افغانستان بر می‌گردند بخاطری‌که زندگی از کشورهای اروپایی کرده در افغانستان و به ویژه کابل زیاد خوب است در کارته پروان و دیگر منطقه‌های کابل مردم ما زندگی می‌کردند در گذشته.»

آقای سینگ که از چهل سال بدین‌سو در کنار جاده در شهر خوست، مصاله فروشی می‌کند، درباره توسعه کار وبار خود، خواستار هم‌کاری است.

او در این باره گفت: «از دولت خواهش دارم که اگر کاروبار ما را وسعت دهد بسیار خوب است چون حالا کار ما زیاد کم‌رنگ شده و در این دکان زیاد چیزها جا هم نمی‌شود و نه من پیسه‌ی برای ساختن ان داردم.»

باشنده‌های خوست افزون بر یاد خاطرات خوب شان از سیک‌ها و هندوها، بر مصوون بودن حقوق آنان تاکید می‌کنند.

عيدمرجان باشنده خوست گفت: «زمین‌هایی که از هندوها غصب شده باید به آن‌ها بازگردانده شود، زیرا حق آن‌هاست. ما نباید حقوق هیچ‌کسی، از جمله هندوها را پایمال کنیم. باید به هندوها و سیک‌ها که تعدادشان کم و جزو اقلیت هستند، خدمت خوب ارایه شود و با آن‌ها رفتار مناسبی داشته باشیم.»

رییس اطلاعات و فرهنگ خوست می‌گوید که سیک‌های افغان و هندوها با دیگر شهروندان کشور، حقوق مساوی دارند و به خاطر بازگردانیدن جایدادهای آنان، یک کمیسیون ویژه در کابل توظیف شده است تا ملکیت‌های آنان در تمام ولایت‌ها را، باز گرداند.

شبير احمد عثمانی رییس اطلاعات و فرهنگ خوست گفت: « هندوها و سیک‌هایی که از گذشته در افغانستان زندگی می‌کنند، شهروندان افغانستان هستند و حقوق برابر با سایر افغان‌ها دارند. برای بازگرداندن حقوق آن‌ها، امارت اسلامی یک کمیسیون ویژه تعیین کرده است. این کمیسیون تصمیم گرفته که زمین‌های هندوها و سیک‌ها و سایر اقلیت‌ها در کابل و دیگر ولایات از غصب آزاد شود و به آن‌ها بازگردانده شود. همچنین اعلام کرده که هندوها و سیک‌هایی که از کشورهای دیگر بازمی‌گردند، اسناد خود را ارایه دهند تا زمین‌های‌شان به آن‌ها تحویل داده شود.»

کوچه قدیمی هندوها در شهر خوست، به نام “مارکیت کهنه” شناخته می‌شود. در گذشته، این بازار محل فعالیت حدود ۶۲۰ دکان متعلق به سیک‌ها و هندوهای افغان بوده است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=61761

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.