سینگ ۶۰ ساله که سه دختر و یک پسر دارد از بودن در کشور ابراز خرسندی میکند و میگوید که اراده رفتن به بیرون از کشور را ندارد.
او میافزاید، در صورتیکه حق سیکهای افغانستان که به بیرون رفته اند داده شود، دوباره به کشور بر میگردند.
جکد سینگ گفت: «هرگاه حقوقی افرادی که از کشور رفتهاند برای شان تامین شود آنان به افغانستان بر میگردند بخاطریکه زندگی از کشورهای اروپایی کرده در افغانستان و به ویژه کابل زیاد خوب است در کارته پروان و دیگر منطقههای کابل مردم ما زندگی میکردند در گذشته.»
آقای سینگ که از چهل سال بدینسو در کنار جاده در شهر خوست، مصاله فروشی میکند، درباره توسعه کار وبار خود، خواستار همکاری است.
او در این باره گفت: «از دولت خواهش دارم که اگر کاروبار ما را وسعت دهد بسیار خوب است چون حالا کار ما زیاد کمرنگ شده و در این دکان زیاد چیزها جا هم نمیشود و نه من پیسهی برای ساختن ان داردم.»
باشندههای خوست افزون بر یاد خاطرات خوب شان از سیکها و هندوها، بر مصوون بودن حقوق آنان تاکید میکنند.
عيدمرجان باشنده خوست گفت: «زمینهایی که از هندوها غصب شده باید به آنها بازگردانده شود، زیرا حق آنهاست. ما نباید حقوق هیچکسی، از جمله هندوها را پایمال کنیم. باید به هندوها و سیکها که تعدادشان کم و جزو اقلیت هستند، خدمت خوب ارایه شود و با آنها رفتار مناسبی داشته باشیم.»
رییس اطلاعات و فرهنگ خوست میگوید که سیکهای افغان و هندوها با دیگر شهروندان کشور، حقوق مساوی دارند و به خاطر بازگردانیدن جایدادهای آنان، یک کمیسیون ویژه در کابل توظیف شده است تا ملکیتهای آنان در تمام ولایتها را، باز گرداند.
شبير احمد عثمانی رییس اطلاعات و فرهنگ خوست گفت: « هندوها و سیکهایی که از گذشته در افغانستان زندگی میکنند، شهروندان افغانستان هستند و حقوق برابر با سایر افغانها دارند. برای بازگرداندن حقوق آنها، امارت اسلامی یک کمیسیون ویژه تعیین کرده است. این کمیسیون تصمیم گرفته که زمینهای هندوها و سیکها و سایر اقلیتها در کابل و دیگر ولایات از غصب آزاد شود و به آنها بازگردانده شود. همچنین اعلام کرده که هندوها و سیکهایی که از کشورهای دیگر بازمیگردند، اسناد خود را ارایه دهند تا زمینهایشان به آنها تحویل داده شود.»
کوچه قدیمی هندوها در شهر خوست، به نام “مارکیت کهنه” شناخته میشود. در گذشته، این بازار محل فعالیت حدود ۶۲۰ دکان متعلق به سیکها و هندوهای افغان بوده است.
آژانس خبری پامیر