رییس معارف بلخ میگوید، ساخت این مکتبها و مدرسه های دینی۱۵۰ میلیون افغانی هزینه برداشته که از سوی نهادهای کمک کننده، بازرگان و حکومت، پرداخت شده است.
عبدالجلیل شهیدخیل رییس معارف بلخ گفت:»هر سال ما دهها ساختمان مکتب و مدرسه را میسازیم یا ترمیم میکنیم. البته، برخی از آنها از بودجه وزارت معارف تامین میشود، شماریهم توسط موسسات و یک تعداد را نیز خیرین میسازند.»
شماری از آموزگاران و دانشآموزان نبود آموزگاران مسلکی و کمبود مواد آموزشی را از چالشهای جدی فرا راه آموزش شان می دانند.
حدیث الله دانشآموز در این مورد گفت:«خوب شد که این ساختمان ساخته شد. باید به معلمان نیز توجه شود و معلمان خوب خوش آمدید گفته شوند.»
احسان الله روفی آموزگار گفت: «قبلاً ما ساختمان نداشتیم؛ دانش آموزان ما در خیمهها درس میخواندند.»
اما سرپرست وزارت معارف، با آنکه فراگیری علوم عصری و دینی را یکی از نیازهای جدی جامعه می داند، میگوید که پس از بررسی وضعیت معارف بلخ، به خواستهای دانش آموزان و آموزگاران نیز رسیدگی خواهد کرد.
حبیبالله آغا سرپرست وزارت معارف گفت:«ما باید در عرصه علوم مدرن تلاش کنیم. پس از آنکه اطمینان حاصل کردیم که فرزندان ما به دانش ضروری که برای مردان و زنان فرض است، مسلط هستند، باید آنها را به سوی علوم مدرن هدایت کنیم.»
بر اساس آمار ریاست معارف بلخ، هم اکنون از میان ۷۱۰ مکتب در این ولایت ۱۱۷ مکتب یا ساختمان ندارد و یا هم ساختمانهای شان نیاز به بازسازی دارند.
در همین حال، سرپرست وزارت معارف میگوید که تلاش های آنان به هدف برطرف ساختن چالشهای نبود ساختمان مکتبها، مدرسههای دینی و کمبود آموزگار، در سراسر کشور ادامه دارد.
آژانس خبریپامیر