نخستین کنفرانس ملی کار با شرکت مقامهای بلندپایه امارت اسلامی، سکتور خصوصی، نهادهای جهانی و استادان دانشگاه روز سهشنبه،در کابل آغاز شد.
وزارت کار و امور اجتماعی که این کنفرانس را راهاندازی کرده، گفته است که هدف از برگزاری کنفرانس ملی کار پیکار با فقر و بیکاری و ایجاد شغل در سطح کشور است.
برخی از سرپرستوزیران نیز برنامههای شان را برای ایجاد زمینههای کاری و فراهمسازی هماهنگی بیشتر میان ادارههای حکومتی با نهادهای داخلی و خارجی در این کنفرانس بیان کردند.
عبدالمنان عمری سرپرست وزارت کار و امور اجتماعی گفته است که در حال حاضر بیش از یک میلیون نفر در چوکات ادارههای امارت اسلامی مشغول کار هستند.
آقای عمری گفت: «با آنکه محدودیتهای مالی ظالمانه بر افغانستان وضع شده، اما امارت اسلامی افغانستان مبارزه در برابر پدیده بیکاری را از مسوولیتهای مهم خود دانسته و میداند.»
رامین بهزاد نماینده سازمان جهانی کار در کابل در این کنفرانس گفت: «ما برای پیشرفت تشبثهای کوچک و متوسط و پشتیبانی بیشتر از این بخش، با همکاری نهادهای مختلف سازمان ملل متحد، تلاش کردهایم و در نتیجهی این تلاشها در دو سال گذشته توانستیم که برای یک میلیون نفر زمینه کاری فراهم بسازیم و در کنار این، به بیست هزار فرصت کاری در بخشهای تشبثهای کوچک و متوسط کمکهای تخنیکی انجام دادیم.»
مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاستالوزرا بار دیگر تاکید ورزیده که سیاست امارت اسلامی اقتصادمحور است و این پالیسی را با گسترش روابط با کشورهای همسایه، منطقه و جهان دنبال میکنند.
مولوی عبدالکبیر افزود: «با وجود محدودیتهای اقتصادی و منجمد شدن داراییهای ارزی افغانستان، امارت اسلامی پس از فتح به شکل دوامدار تلاش کرده به بیکاری راهحل پیدا کند.»
نورالحق انور رییس عمومی اداره امور در این کنفرانس گفت: «حکومتها بعضی وقتها کارهایی که انجام میدهند، جنبه نمایشی دارد بر بنیاد واقعیت نیست و برای بازی دادن مردم است؛ اما امارت اسلامی گامهایی که تاحال برداشته، واقعی بوده است.»
در سوی دیگر سرپرست وزارتهای خارجه، اقتصاد، تحصیلات عالی، زراعت آبیاری و مالداری، صنعت و تجارت، معادن و پترولیم، و همچنین اتاق تجارت و سرمایهگذاری بر ادامهی تلاشها از بهر کاهش فقر و بیکاری و ایجاد زمینههای شغلی در کشور تاکید ورزیدند.
نورالدین عزیزی سرپرست وزارت صنعت و تجارت در این کنفرانس تاکید کرده است که برنامه پنج ساله را برای ایجاد فرصتهای کاری برای بیش از ۵۰۰هزار نفر در کشور روی دست دارند.
سرپرست وزارت صنعت و تجارت درباره این برنامه گفت: «در صورت تطبیق برنامههای فوقالذکر، وزارت صنعت و تجارت در پنج سال آینده به همکاری سکتور خصوصی برای بیشتر از ۵۰۰هزار تن از هموطنان زمینه اشتغال را فراهم خواهد کرد.»
هدایتالله بدری سرپرست وزارت معادن و پترولیم میگوید: «اکنون در سکتور معادن برای چهل هزار نفر بهگونه مستقیم و غیرمستقیم زمینه کار فراهم شده و تلاشهای نهایی میکنیم تا زمینه سرمایهگذاری را برای سرمایهگذاران داخلی و خارجی فراهم کنیم.»
کنفرانس ملی کار برای دو روز ادامه دارد و در این دو روز، ادارههای امارتی، سکتور خصوصی، نهادهای بینالمللی و استادان دانشگاهها عوامل بیکاری را بررسی میکنند و راهکارهای عملی را برای کاهش فقر و ایجاد زمینههای کاری به کنکاش میگیرند.
آژانس خبری پامیر