این کمیسیون در اعلامیهای گفته است که این نشست با حضور نماینده ویژه ایالات متحده در امور زنان و حقوق بشر برای افغانستان، معاون دیدبان حقوق بشر و شماری از زنان برگزار میشود.
در این اعلامیه آمده است: «از آگست ۲۰۲۱، وضعیت زنان و دختران افغانستان به شکل چشمگیری بدتر شده است. فهرست رو به رشد محدودیتهای شدید اعمال شده توسط طالبان، از جمله منع زنان از کار و محرومیت از آموزش، توانایی آنها را برای مشارکت در زندگی عمومی افغانستان به شدت کاهش داده و کنترل بر زندگی خصوصی زنان را تشدید کرده است.»
مشهوده یکی از دانشجویان درباره خواست دختران گفت: «خواست همهی دختران این ملت این است که دروازه دانشگاهها و مکاتب به روی دختران باز شود و همانند قشر ذکور، درس بخوانند چون هیچ جامعه بدون اناث ترقی نمیکند.»
همزمان شماری از فعالان حقوق زن و آگاهان سیاسی، برگزاری این گونه نشستها را در بهبود اوضاع زنان در افغانستان موثر میدانند.
مینه فعال حقوق زن گفت: «خوشبین هستیم که این نشست بتواند موثر باشد و تاثیر مثبت بالای زنان افغانستان داشته باشد. حداقل انتظار ما از این نشست این است که مکاتب باز شوند.»
سمیعالله احمدزی آگاه مسایل سیاسی میگوید: وضعیت زنان و در کل وضعیت افغانستان به امریکا و کشورهای غربی مهم نیست. از این موارد آنان بر اساس فایده خود کار میگیرند و اهداف خود را بدست میاورند.»
هرچند امارت اسلامی به تازگی درباره برگزاری نشست کانگرس ایالات متحده امریکا پیرامون اوضاع زنان افغانستان چیزی نگفته؛ اما پیش از این گفته است که حقوق زنان در کشور مطابق شریعت اسلامی تامین شده است و نگرانی کشورها در این باره بیجا اند.
آژانس خبری پامیر