وزارت کار و امور اجتماعی گفته است که هفته آینده نخستین کنفرانس ملی کار با اشتراک نهادهای حکومت سرپرست، بخش خصوصی و نهادهای بینالمللی در کابل برگزار میشود.
سمیعالله ابراهیمی سخنگوی این وزارت گفته است که عوامل بیکاری و گفتوگو درباره راهکارهای عملی برای ایجاد زمینههای کاری در کشور در این کنفرانس به کنکاش گرفته خواهد شد.
سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی افزود: «این کنفرانس، پالیسیها استراتیژیها را بررسی میکند و تلاش میکند پالیسی در ادارهها پیاده شود که سهولتهای لازم را برای سرمایهگذاران به وجود بیاورد. در کنارش، این پالیسی و استراتیژی باید اشتغالزا باشد تا شغل ایجاد شود.»
خانجان الکوزی عضو هیأت رهبری اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: «ما حقوق کارگران را در نظر میگیریم و تمام قوانینی که از طرف امارت اسلامی در بخش کار و امور اجتماعی است، از بیمه گرفته تا مسایل صحی کارگر، در نظر گرفته شده.»
با این حال برخی آگاهان، راهاندازی کنفرانس ملی کار را به هدف فقرزدایی و ایجاد کار در افغانستان، یک اقدام اثرگذار میدانند.
اما این کنفرانس میتواند حلال چالشهای موجود در کشور باشد؟
سیر قریشی آگاه مسایل اقتصادی گفت: «بدون حرکات سکتور خصوصی، همچنان سرمایهگذاری خارجی و کمک نهادهای بینالمللی مشکل است که کار ایجاد شود.»
عثمان، دانشآموختهی رشته کمپیوترساینس که اکنون مصروف خیاطی است، درباره بیکاری گفت: «در ارگانهای دولتی عریضه دادم اما وظیفه بدست آورده نتوانستم، بلاخره به این دکان خیاطی آمدم.»
بر بنیاد آمارهای دفتر هماهنگ کننده کمکهای بشردوستانهی سازمان ملل متحد یا اوچا، در سال ۲۰۲۴ میلادی، ۲۳.۷ میلیون نفر در افغانستان نیاز به کمکهای بشردوستانه دارند و نهادهای کمک کننده برای رسیدگی به ۱۷ میلیون نفر تلاش میکنند.
اوچا همچنین برای رسیدگی به افراد نیازمند در سال روان میلادی در افغانستان از کشورهای کمک کننده ۳.۰۶ میلیارد دالر بودجه درخواست کرده است.
آژانس خبری پامیر