• امروز : پنج شنبه, ۲۹ سنبله ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 19 September - 2024
کل 3632 امروز 13

اخبار ویژه

طالبان به نشست مشورتی فرمت مسکو در مورد افغانستان دعوت شدند وزیر داخله: جنگ در کشور پایان یافته و زمان بازسازی فرا رسیده است ۱۸۵ هزار پرونده در یک سال گذشته از سوی ستره محکمه حل و فصل شده است محمد نبی عمری: به مشورت و نظر مردم نیاز داریم ۸ عضو داعش در حمله طالبان در ولایت فاریاب کشته شدند کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل: حوادث لبنان تکان‌دهنده و نقض قوانین بین‌المللی است رهبر طالبان: نیروهای امنیتی با مردم رفتار نیک داشته باشند رئیس‌جمهور ترکمنستان:جامعه جهانی با واقع بینی به افغانستان کمک کند علماء و بزرگان ولایت جوزجان خواستار توجه به پروژه‌های انکشافی در این ولایت شدند معین امور جوانان وزارت فرهنگ:۲۰ میلیون جوان در کشور واجد شرایط کار هستند برخی اعضای سازمان ملل از طالبان خواستند حقوق زنان را تامین کند معاون سیاسی ریاست‌الوزرا: تعامل مثبت با کشورها اولویت امارت اسلامی است استانکزی: نشست‌های مخالفان در خارج از افغانستان تاثیری ندارد برگزاری نشست کمیسیون سیاسی طالبان به ریاست مولوی عبدالکبیر وزارت عدلیه طالبان: شهرک خالد بن ولید در ولایت بلخ را دولتی اعلام کرد

5

از گذر باغ علی‌مردان که قدمت ۲۰۰ ساله دارد اثری باقی‌نمانده

  • کد خبر : 63835
  • 07 سنبله 1403 - 1:15
از گذر باغ علی‌مردان که قدمت ۲۰۰ ساله دارد اثری باقی‌نمانده

گذر باغ علی‌مردان یکی از بخش‌های باستانی کابل به شمار می‌رود که قدمت آن نزدیک به دوصد سال پیش بازمی‌گردد. این گذر در جنوب دریای کابل واقع شده و از پل خشتی تا پل قلعه محمود خان امتداد دارد. از سمت شمال با حصهٔ دوم جاده میوند و از سمت شرق با مسجد عیدگاه هم‌مرز […]

گذر باغ علی‌مردان یکی از بخش‌های باستانی کابل به شمار می‌رود که قدمت آن نزدیک به دوصد سال پیش بازمی‌گردد.

این گذر در جنوب دریای کابل واقع شده و از پل خشتی تا پل قلعه محمود خان امتداد دارد. از سمت شمال با حصهٔ دوم جاده میوند و از سمت شرق با مسجد عیدگاه هم‌مرز است. متاسفانه، امروزه هیچ اثری از این باغ باقی نمانده است.

این گذر، کوچه‌ها و گذرهای قدیمی همچون بازار چارچته، قصاب کوچه، کوچه چرم‌گرها، بوریا فروشی، پایان چوک و بازار ریکاخانه را به هم متصل می‌کرد.

میر عبدالقدیر یکی از باشنده‌های منطقه باغ علی‌مردان، درباره تاریخچه این منطقه می‌گوید: باغ علی‌مردان که به نام علی‌مردان خان شناخته می‌شود، باغی بود که علی‌مردان خان در این منطقه ساخت. او در میان باغ زندگی می‌کرد و گه‌گاهی به دیدار دهقان‌های خود می‌رفت.

اسماعیل باشنده دیگر اضافه می‌کند: در گذشته اینجا همه خاک و زار بود، اما حالا تبدیل به منطقه‌ای با بلندمنزل‌ها شده است. باغ تنها یک دروازه داشت.

کوچه‌های سرپوشیده و خانه‌های قدیمی این منطقه که قدمت هریک به بیش از صد سال می‌رسد، گواهی بر تاریخ غنی این محل است. یکی از این خانه‌های قدیمی، به روایت باشنده‌‌های، محل اقامت علی‌مردان خان بوده است.

زلمی باشنده باغ علی‌مردان در توصیف این منطقه می‌گوید: این خانه‌ها تماماً از کاه‌گل ساخته شده بود و مردم ما فرهنگ و شهرنشینی خاصی داشتند.

محمد زیبر می‌گوید: این خانه‌ای که شما اکنون در آن قرار دارید، خانه‌ای بسیار قدیمی است. علی‌مردان خان در این خانه زندگی می‌کرد و اگر کسی شوخی می‌کرد، او را در زندانی که در خانه داشت، حبس می‌کرد.

گفتنی است که علی‌مردان خان زمانی فرمان‌دار کابل بود و نزد مردم شهرت خاصی داشت. او علاقه زیادی به ساخت و ساز شهر کابل داشت و بازار چارچته نیز در زمان او ساخته شد.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=63835

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.