امیرسعید ایروانی سفیر ایران در سازمان ملل متحد در این نشست، اسراییل را مسوول جان باختن اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس در تهران دانسته است.
آقای ایروانی همچنان گفته است که امریکا در همدستی با اسراییل در حمله بر اسماعیل هنیه نقش داشته و بی کمک و موافقت از سوی امریکا، این حمله صورت نمیگرفت.
امیرسعید ایروانی افزوده است: «این اقدام تروریستی تنها نمایانگر دیگری از الگوهای ده ساله تروریزم و خرابکاری اسراییل است که فلسطینیها و سایر حامیان و هواداران آرمان فلسطین را در سراسر منطقه و فراتر از آن هدف قرار میدهد.»
نمایندههای کشورهای عضو شورای امنیت در این نشست خواهان تشدید تلاشهای دیپلماتیک از بهر جلوگیری از یک درگیری گستردهتر در خاورمیانه شدهاند.
فو کونگ سفیر چین در سازمان ملل متحد گفته است: «کشورهای دارای نفوذ عمده باید فشار بیشتری وارد کنند و با قدرت بیشتری با طرفهای مربوطه کار کنند و تلاشهای زیاد و با حسن نیت برای خاموش کردن شعلههای جنگ در غزه را انجام دهند.»
باربارا وودوارد سفیر بریتانیا در سازمان ملل متحد در این نشست گفته است: «مسیر صلح باید از طریق مذاکرات دیپلماتیک باشد. صلح طولانی مدت با بمب و گلوله تامین نخواهد شد.»
شینو میتسوکو معاون سفیر جاپان در سازمان ملل متحد که در نشست شورای امنیت سخن میزد گفت: «جاپان با نگرانی شدید این رویداد را از نزدیک دنبال میکند و از همه طرفها میخواهد تا اوضاع را کاهش دهند. ما میترسیم که منطقه در آستانه یک جنگ همهجانبه قرار گیرد. جامعه بینالمللی باید تمام تلاشهای دیپلماتیک خود را برای جلوگیری از این امر به کار گیرد.»
در سوی دیگر امریکا هرگونه دخالت در حمله بر اسماعیل هنیه را رد کرده و از اعضای شورای امنیت خواسته است تا از نفوذ مستقیم بر ایران از تشدید درگیریهای نیابتی در برابر اسراییل جلوگیری کند.
رابرت وود معاون سفیر ایالات متحده در سازمان ملل متحد گفته است: «ایالات متحده از مرگ ظاهری اسماعیل هنیه رهبر حماس مطلع نبوده یا در آن دخالتی نداشته است. در واقع، ما هیچ تایید مستقلی در مورد ادعاهای حماس در مورد مرگ وی نداریم.»
نشست شورای امنیت سازمان ملل در حالی برگزار شد که دیروز اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس در سفرش به ایران از بهر شرکت در مراسم تحلیف مسعود پزشکیان رییسجمهور این کشور، در محل اقامت اش در تهران ترور شد.
آژانس خبری پامیر