بر اساس آمار وزارت صحت عامه، در بیش از دو سال پسین دستکم ۵۵هزار معتاد مواد مخدر در شانزده مرکز درمان شدهاند.
شرافت زمان امرخیل سخنگوی وزارت صحت عامه گفت: «هدف ما این است که بتوانیم هر معتاد را در سراسر کشور، در مناطق و حتا خانهها درمان کنیم. در این زمینه برنامه ویژهای را راهاندازی کردهایم تا روند درمان را خانه به خانه انجام دهیم.»
همزمان عبدالناصر منقاد رییس مرکز درمانی هزار بستر معتادان در کابل گفته است که در میان ۳هزار تا ۳هزار و ۵۰۰ معتاد در روند گردآوری و ۸۰۰ معتاد دیگر به خواست خانوادههای شان در این مرکز درمان میشوند.
اما رییس مرکز درمانی هزار بستر معتادان از عدم همکاری نهادهای جهانی انتقاد دارد.
آقای منقاد گفته است: «اگر به گفتههای شان صادق هستند، باید در هر بخش، بخش تهیه غذا، لباس و دوا با ما همکاری کنند.»
نورالله یکی از آموزگاران که نزدیک به دو دهه در یکی از مکتبها کار کرده، در این مرکز زیر درمان قرار دارد. او گفته است که ۱۸ سال پیش به مواد مخدر معتاد شد.
نورالله گفت: «خانواده این تصمیم را گرفت. گفتند که باید یک بار به شفاخانه بروی، مشکلات اش را تجربه کنی تا دوباره به این عمل آغوشته نشوی.»
در میان معتادان زیر درمان در این مرکز کسانی هم حضور دارند که از ولایتها به کابل انتقال یافتهاند.
عمران معتاد زیر درمان گفت: «از امارت اسلامی خواهش داریم که برای این جوانان زمینه کار را فراهم کند تا در آینده دوباره به این عمل رو نیاورند.»
این در حالیست که رییس بخش پیکار با جرایم و مواد مخدر سازمان ملل متحد برای افغانستان در دیدار با معین مبارزه با مواد مخدر وزارت داخله از همکاری این نهاد از بهر پیکار با مواد مخدر و درمان معتادان در کشور اطمینان داده است.
آژانس خبری پامیر