• امروز : دوشنبه, ۲۶ سنبله ۱۴۰۳
  • برابر با : Monday - 16 September - 2024
کل 3594 امروز 14

اخبار ویژه

تبصره بخش مطبوعات سفارت روسیه در افغانستان هیئتی از پاکستان برای گفتگو در مورد درگیری‌های مرزی با طالبان به قندهار سفرکره است وزارت دارایی طالبان:۲میلیارد و ۷۰۰ میلیون بدهی خارجی دولت سابق را پرداخت شد برلین و تاشکند برای اخراج پناهجویان افغانستان به ازبکستان توافق کردند تیم فوتسال‌ افغانستان:در اولین بازی خود برابر آنگولا ۶ بر ۴ پیروز شد اداره تعلیمات مسلکی: این اداره در ده سکتور ۱۱۱ رشته را برای جوانان آموزش می‌دهد فیفا: مهران غلامی را به عنوان جوان‌ترین بازی‌کن در جام جهانی اوزبکستان معرفی کرد کمپاین تطبیق واکسین به دلیل نداشتن محرم توسط واکسیناتوران زن متوقف شد سازمان‌ملل: پاکستان ۶۲۵ مهاجر افغانستان را در یک هفته اخراج کرده است عالمان دین بر پیروی از راه و روش پیامبر اسلام (ص) تأکیدکردند عالمان دین بر پیروی از راه و روش پیامبر اسلام (ص) تأکیدکردند وزارت معارف: بیش از هشت هزار بست در این وزارت خالی است وزیرداخله:جهانیان از طالبان به دلیل تمکین نکردن به خواسته‌آن‌ها ناراضی هستند مجلس نمایندگان آمریکا از تصویب قطعنامه‌ای برای حمایت از مخالفان طالبان خبر داد فطرت:نیروهای طالبان برای زندگی آرام مردم تلاش می‌کنند

5

از گذر باغ علی‌مردان که قدمت ۲۰۰ ساله دارد اثری باقی‌نمانده

  • کد خبر : 63835
  • 07 سنبله 1403 - 1:15
از گذر باغ علی‌مردان که قدمت ۲۰۰ ساله دارد اثری باقی‌نمانده

گذر باغ علی‌مردان یکی از بخش‌های باستانی کابل به شمار می‌رود که قدمت آن نزدیک به دوصد سال پیش بازمی‌گردد. این گذر در جنوب دریای کابل واقع شده و از پل خشتی تا پل قلعه محمود خان امتداد دارد. از سمت شمال با حصهٔ دوم جاده میوند و از سمت شرق با مسجد عیدگاه هم‌مرز […]

گذر باغ علی‌مردان یکی از بخش‌های باستانی کابل به شمار می‌رود که قدمت آن نزدیک به دوصد سال پیش بازمی‌گردد.

این گذر در جنوب دریای کابل واقع شده و از پل خشتی تا پل قلعه محمود خان امتداد دارد. از سمت شمال با حصهٔ دوم جاده میوند و از سمت شرق با مسجد عیدگاه هم‌مرز است. متاسفانه، امروزه هیچ اثری از این باغ باقی نمانده است.

این گذر، کوچه‌ها و گذرهای قدیمی همچون بازار چارچته، قصاب کوچه، کوچه چرم‌گرها، بوریا فروشی، پایان چوک و بازار ریکاخانه را به هم متصل می‌کرد.

میر عبدالقدیر یکی از باشنده‌های منطقه باغ علی‌مردان، درباره تاریخچه این منطقه می‌گوید: باغ علی‌مردان که به نام علی‌مردان خان شناخته می‌شود، باغی بود که علی‌مردان خان در این منطقه ساخت. او در میان باغ زندگی می‌کرد و گه‌گاهی به دیدار دهقان‌های خود می‌رفت.

اسماعیل باشنده دیگر اضافه می‌کند: در گذشته اینجا همه خاک و زار بود، اما حالا تبدیل به منطقه‌ای با بلندمنزل‌ها شده است. باغ تنها یک دروازه داشت.

کوچه‌های سرپوشیده و خانه‌های قدیمی این منطقه که قدمت هریک به بیش از صد سال می‌رسد، گواهی بر تاریخ غنی این محل است. یکی از این خانه‌های قدیمی، به روایت باشنده‌‌های، محل اقامت علی‌مردان خان بوده است.

زلمی باشنده باغ علی‌مردان در توصیف این منطقه می‌گوید: این خانه‌ها تماماً از کاه‌گل ساخته شده بود و مردم ما فرهنگ و شهرنشینی خاصی داشتند.

محمد زیبر می‌گوید: این خانه‌ای که شما اکنون در آن قرار دارید، خانه‌ای بسیار قدیمی است. علی‌مردان خان در این خانه زندگی می‌کرد و اگر کسی شوخی می‌کرد، او را در زندانی که در خانه داشت، حبس می‌کرد.

گفتنی است که علی‌مردان خان زمانی فرمان‌دار کابل بود و نزد مردم شهرت خاصی داشت. او علاقه زیادی به ساخت و ساز شهر کابل داشت و بازار چارچته نیز در زمان او ساخته شد.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=63835

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 1در انتظار بررسی : 1انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.