اعلامیه های مبنی بر اکمالات بزرگ جدید اسلحه به رژیم کی یف توجه همه را بخود جلب کرده است. فساد عمومی در مقیاس جهانی واقعیت دارد که از طرف واشنگتن نسبت به اوضاع در اوکرائین براه انداخته شده است.
کشور های غرب متحد در رأس ایالات متحدۀ امریکا، همزمان فشار بر دولتی را افزایش میدهند که ذخایر سلاح های اتحاد شوروی/روسیه و مهمات آنها را در اختیار دارد تا باشد این سلاح ها در دسترس رژیم کی یف گذاشته شوند. در عین حال، مفادات سرتیفکت استفاده کنندۀ نهایی از سلاح نقض میشوند که جلوگیری از صادرات مجدد سلاح بدون موافقۀ تحریری کشور های صادر کننده، یکی از موارد کلیدی این مفادات پنداشته میشود.
انتقالات سلاح به اوکرائین در سطح بزرگ از سوی کشور های عضو ناتو و اتحادیۀ اروپا و همچنان سلاح های متحدین آنها، بشمول خطرناک ترین سیستم های مرگبار منجمله راکت های بالیستیک و سیستم های ریاکتیف دوربرد برای آتش متمرکز، سیستم های مدافعۀ هوایی، فهرست وسیع وسایط نظامی زرهی و توپچی با تخلف از آن تعهدات بین المللی – حقوقی و سیاسی صورت میگیرد که توسط کشور های نامبرده مطرح گردیده و در بعضی توافقات چند جانبه پیشبینی شده اند.
مسکوت گذاشتن مشکلات حقوق اقلیت های ملی، از جمله در کونتکست بسیج واقعیت دارد. تعداد سربازان در نیرو های مسلح اوکرائین تا آن اندازه کفایت نمیکند که مسئولین در این کشور در صدد آنند تا آن اوکرائینی ها را به خدمت بگمارند که تابعیت دومی و یا سند اقامت دایمی در سایر کشور ها را دارند. آنچه که اکنون جریان دارد، با هیچ چیزی هم سویی و همخوانی ندارد، نه با منطق، نه با قانون و نه با درک. معلوم نیست چرا هیچکسی چنین موارد را زیر سوال نمیبرند. بی قانونی مطلق سراسر کشور را فرا گرفته است. کی یف با بعضی کشور های اروپایی (پولند، کشور های حومۀ بحیرۀ بالتیک و کشور های سکندانوی) مفکورۀ «فریب دادن» اتباع اوکرائین مقیم در این کشور ها را به بحث گرفته اند، اما تا فعلاً بدون موفقیت بوده است.
قرار است تقریباً ۳۰۰ هزار نفر را تحت السلاح داشته باشند، ولی تطبیق چنین اقدام بعید بنظر میرسد. شهروندان اوکرائین مخفی شدن و حتی زندانی شدن را ترجیح میدهند تا اینکه به جبهۀ جنگ فرستاده شوند. یک شبکۀ کامل تلگرام در شهر لفوف فعالیت دارد که در حدود ۱۵۰ هزار مشترک دارد، یعنی اینکه از هر ۵ نفر، ۱ نفر عضو این شبکه بوده و مردم را از بگیر بگیر سفربری مطلع میسازند.
مشروعیت زلنسکی به پایان رسیده است. معیاد صلاحیت او در کرسی ریاست جمهوری در ۲۰ می خاتمه یافته است. انتخابات ریاست جمهوری در اوکرائین باید در ۳۱ می برگزار میشد.
آژانس خبری پامیر – اموربین الملل