• امروز : یکشنبه, ۱ میزان ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 September - 2024
کل 3663 امروز 7

اخبار ویژه

وزیر خارجه روسیه: هیچ کس خواهان وقوع جنگ هسته‌ای نیست اردوغان: اسرائیل قصد گسترش جنگ را در منطقه دارد یوناما: بر پشتیبانی درازمدت از مردم افغانستان تأکیدکرد وزارت معادن:این وزارت دست حلقه‌های مافیایی را از معادن‌ افغانستان کوتاه کرده است انتقاد سهیل شاهین از عدم عوت به نشست مجمع عمومی سازمان ملل معاون وزیر حج و اوقاف طالبان:در شرایط کنونی وحدت مسلمانان از همیشه مهم‌تر است منیر اکرم: به گفتگو با طالبان متعهد هستیم تیم ملی کرکت افغانستان در دومین بازی خود با افریقای جنوبی پیروز شد رئیس الوزرای طالبان: به هیچ کسی اجازه‌ی بحث نفاق‌افکنانه را نمی‌دهیم حنفی: از نهادهای مددرسان خواست به منظور ایجاد زمینه‌های کاری با امارت اسلامی همکاری کنند صندوق امانی افغانستان در سویس ۳۳۷ میلیون دالر سود کرده است وزارت دفاع روسیه:۱۲۴ تانک اوکراین را در محور کورسک منهدم کردیم رهبر طالبان: بر نقش عالمان دین در ثبات اجتماعی کشور تأکیدکرد تراژدی مافوق تصور جنایات‌ صهیونیست در ۳۵۰ روز جنگ در غزه سازمان ملل: خاورمیانه در آستانه فاجعه است

5

رئیس امنیت ملی پیشین: دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود

  • کد خبر : 63771
  • 06 سنبله 1403 - 0:19
رئیس امنیت ملی پیشین: دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود

رحمت‌الله نبیل رییس عمومی امنیت ملی حکومت پیشین افغانستان می‌گوید که دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود. آقای نبیل شب گذشته در صفحه اکس خود نوشته که “جدایی سالم دین از سیاست” می‌تواند به پایداری و عدالت بیش‌تر در جامعه افغانستان کمک کند. او تصریح کرده که براساس تجربه‌های جهانی، پس از هر […]

رحمت‌الله نبیل رییس عمومی امنیت ملی حکومت پیشین افغانستان می‌گوید که دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود.

آقای نبیل شب گذشته در صفحه اکس خود نوشته که “جدایی سالم دین از سیاست” می‌تواند به پایداری و عدالت بیش‌تر در جامعه افغانستان کمک کند.

او تصریح کرده که براساس تجربه‌های جهانی، پس از هر دوره افراطی و ایدئولوژیک در کشورها، جوامع به سوی مسیرهای جدیدی حرکت کرده و در چنین جوامع نقش دین و سیاست به شکل “متوازن‌تر و با احترام” به هر دو حوزه تعریف شده است.

نبیل یاد آور شده که “این تجربه‌ها نشان داده است که جدایی سالم دین از سیاست می‌تواند به پایداری و عدالت بیش‌تر در جوامع کمک کند، بدون این‌که از ارزش‌ها و اعتقادات دینی کاسته شود.”

او به عنوان نمونه از کشورهای ترکیه، مالیزیا، اندونیزیا و جاپان یاد کرده است. نبیل گفته که پس پایان خلافت عثمانی‌ها و تأسیس نظام جمهوری توسط مصطفا کمال آتاتورک در ترکیه، این کشور توانست با ایجاد فاصله‌ سالم میان دین و سیاست، راه را برای پیشرفت و عدالت اجتماعی باز کند.

به گفته او، افغانستان زیر سلطه طالبان نیز در حال سپری کردن دوره مشابه به خلافت عثمانی‌ها است.

این در حالی است که طالبان در سه سال گذشته با توجیهات و قرائت به خصوص از اسلام، محدودیت‌های شدیدی را بر مردم به ویژه زنان افغانستان اعمال کرده‌اند.

این گروه در تازه‌ترین مورد با توشیح قانون امر به معروف خود، حتی صدای زنان را عورت تفسیر کرده و این قشر از جامعه را از صحبت کردن در حضور جمع منع کرده است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=63771

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.