• امروز : پنج شنبه, ۸ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Thursday - 28 November - 2024
کل 4492 امروز 12

اخبار ویژه

دبیرکل اتحادیه عرب: تنها راه توقف جنگ تحریم صادرات تسلیحات به رژیم صهیونیستی است تیم کرکت افغانستان مقابل پاکستان پیروز شد رئیس عمومی پروژه تاپی والی ولایت هرات دیدار کرد وزارت خارجه ترکیه: تأکید کرد که رژیم اسرائیل باید خسارات وارده به لبنان را جبران کند واکنش‌ها به توافق آتش‌بس در لبنان وزیر دفاع: بر اساس اشتراکات پایدار با پاکستان می‌خواهیم همکاری کنیم ارسال لایحه حذف طالبان از فهرست ممنوعه به دومای روسیه رهبر امارت اسلامی بودجه ساخت ۳۱۸ شفاخانه را منظور کرد معاون وزارت فواید عامه: در نشست منطقه‌ای اتحادیه بین‌المللی خطوط آهن شرکت می‌کند وزارت داخله: گزارش افزایش ۳۰ درصدی کشت تریاک در افغانستان به دور از واقعیت است کرملین: پوتین خواستار روابط با طالبان است کاردار آمریکا: راه حل بحران افغانستان مشارکت منطقه‌ای است وزارت آب و انرژی: بر آغاز کار عملی پروژه باغدره تأکید کرد آغاز رسمی آتش بس در لبنان افتتاح کارخانه تولید ماکارانی در ولایت بلخ

6

رئیس امنیت ملی پیشین: دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود

  • کد خبر : 63771
  • 06 سنبله 1403 - 0:19
رئیس امنیت ملی پیشین: دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود

رحمت‌الله نبیل رییس عمومی امنیت ملی حکومت پیشین افغانستان می‌گوید که دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود. آقای نبیل شب گذشته در صفحه اکس خود نوشته که “جدایی سالم دین از سیاست” می‌تواند به پایداری و عدالت بیش‌تر در جامعه افغانستان کمک کند. او تصریح کرده که براساس تجربه‌های جهانی، پس از هر […]

رحمت‌الله نبیل رییس عمومی امنیت ملی حکومت پیشین افغانستان می‌گوید که دین از سیاست در افغانستان باید جدا شود.

آقای نبیل شب گذشته در صفحه اکس خود نوشته که “جدایی سالم دین از سیاست” می‌تواند به پایداری و عدالت بیش‌تر در جامعه افغانستان کمک کند.

او تصریح کرده که براساس تجربه‌های جهانی، پس از هر دوره افراطی و ایدئولوژیک در کشورها، جوامع به سوی مسیرهای جدیدی حرکت کرده و در چنین جوامع نقش دین و سیاست به شکل “متوازن‌تر و با احترام” به هر دو حوزه تعریف شده است.

نبیل یاد آور شده که “این تجربه‌ها نشان داده است که جدایی سالم دین از سیاست می‌تواند به پایداری و عدالت بیش‌تر در جوامع کمک کند، بدون این‌که از ارزش‌ها و اعتقادات دینی کاسته شود.”

او به عنوان نمونه از کشورهای ترکیه، مالیزیا، اندونیزیا و جاپان یاد کرده است. نبیل گفته که پس پایان خلافت عثمانی‌ها و تأسیس نظام جمهوری توسط مصطفا کمال آتاتورک در ترکیه، این کشور توانست با ایجاد فاصله‌ سالم میان دین و سیاست، راه را برای پیشرفت و عدالت اجتماعی باز کند.

به گفته او، افغانستان زیر سلطه طالبان نیز در حال سپری کردن دوره مشابه به خلافت عثمانی‌ها است.

این در حالی است که طالبان در سه سال گذشته با توجیهات و قرائت به خصوص از اسلام، محدودیت‌های شدیدی را بر مردم به ویژه زنان افغانستان اعمال کرده‌اند.

این گروه در تازه‌ترین مورد با توشیح قانون امر به معروف خود، حتی صدای زنان را عورت تفسیر کرده و این قشر از جامعه را از صحبت کردن در حضور جمع منع کرده است.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=63771

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.