شماری از باشندههای پایتخت با استقبال از کاهش مالیات پمپ استیشنها، هتلها و رستورانتها، خواهان توجه مسوولان به کاهش قیمتها نیز هستند.
آنان گفتهاند که کاهش مالیات میتواند در رشد اقتصاد خانوادهها کمک کند؛ اما اگر قیمتها کاهش نیابد، اثرهای مثبت آن کمرنگ خواهد شد.
طارقالله باشنده کابل گفت: «مالیات هتلها و پمپ استیشنها را که کم کردند، یک اقدام خوب است. باید از قیمت مواد خوراکی و اجناس نیز کم کنند که مردم از هر چه استفاده کنند.»
یکی از رانندههای شهر کابل گفته است: «اقدام خوب است، وقتی مالیات را کم کردند، ما این را میخواهیم که روی قیمتها هم توجه کنند و مناسب بسازند.»
گردآوری مالیات در تمویل بودجه عادی و توسعهای نقش مهمی دارد؛ اما مسوولان در حکومت سرپرست همواره تاکید کردهاند که به منظور آوردن سهولتها برای شهروندان کشور مالیات را در بخشهای گوناگون کاهش دادهاند.
درهمین حال شماری از آگاهان مسایل اقتصادی میگویند که مالیات گردآوری شده باید روی پروژههای زیربنایی هزینه شوند تا فرصتهای کاری برای شهروندان کشور به میان آید.
تاج محمد تلاش آگاه مسایل اقتصادی گفت: «مالیاتی که از طرف حکومت گردآوری میشود و بدست میآید، من فکر میکنم بالای پروژههای انکشافی، مصرف شود.»
عبدالظهور مدبر یکی دیگر از آگاهان اقتصادی میگوید: «یکی از منابع مهم دولت گردآوری مالیات است؛ البته در یک حد لازم اش خوب است که مالیات گردآوری شود، سبب افزایش عایدات میشود اما به شکل طاقتفرسا نباشد.»
بر بنیاد اطلاعات وزارت مالیه، در سه سال پسین مالیات بخش خصوصی، اصناف، شرکتها، مکتبها، پمپ استیشنهای نفت و گاز، هتلها، رستورانتها و نهادهای آموزشی و بهداشتی کاهش داده شده است.
آژانس خبری پامیر