آقای نظری افزوده است که عدم بهرسمیت شناسی امارت اسلامی، منجر به بروز اطلاعات نادرست در باره افغانستان شده است.
معین مسلکی وزارت اقتصاد در این باره بیشتر گفت: «با اینکه ما صلاحیت و شرایط این را داریم که به رسمیت شناخته شویم، به رسمیت شناخته نشدیم. قدرتهای خاصی با اهداف سیاسی مانع این روند میشوند. شما میدانید که وقتی چیزی طبق منشور سازمان ملل متحد تثبیت نشده باشد، باز فعالیتها محدود است.»
عبداللطیف نظری همچنان با اشاره به مساله حقآبه میان تهران و کابل در این برنامه گفته است که امارت اسلامی طرفدار افزایش تنش با کشورهای همسایه نیست؛ اما مدیریت منابع ملی از اولویتهای امارت اسلامی است.
او افزود: «امارت اسلامی هیچ وقت قصد تنش با هیچ همسایه خود را نداشته اما مدیریت منابع ملی حق ماست، دفاع از منافع ملی حق ماست و کسی هم نباید در این ارتباط اعتراض داشته باشد.»
همزمان با این برخی از آگاهان سیاسی، علت به رسمیت شناخته نشدن حکومت سرپرست را تمکین نکردن به خواستهای جامعه جهانی میدانند.
عزیز معارج آگاه مسایل سیاسی گفت: «با شرایط جهان سازش کنند و اصلاحاتی را بر مبنای تقاضای مردم افغانستان در ادارات به وجود بیاورند مثلن ایجاد قانون اساسی، کابینه مشترک از اشخاص مسلکی و اجازه دادن به خانم به کار و بازگشایی مکتبها را انجام دهند.»
این در حالیست که نزدیک به سه سال از به قدرت رسیدن دوباره امارت اسلامی در کشور میگذرد؛ اما تا اکنون هیچ کشوری امارت اسلامی را به رسمیت نشناخته است.
آژانس خبری پامیر