• امروز : چهارشنبه, ۱۱ میزان ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 2 October - 2024
کل 3781 امروز 0

اخبار ویژه

رهبری شهید مقاومت در اندیشه فاخر شاعر انقلابی عبدالعزیز نصیر: امارت اسلامی بر تطبیق عدالت در کشور متعهد است وزارت فواید عامه: در ماه سنبله ۳۰۰ هزار تُن کالا از طریق راه‌آهن انتقال یافته است تولید پنبه در قندوز کاهش یافته است کابینه جاپان استعفا کرد مولوی عبدالکبیر: افغانستان ظرفیت تبدیل شدن به کشور صادراتی انرژی را دارد افزایش ۱۴درصدی ارزش افغانی در برابر دالر حمایت دبیر کل سازمان ملل از ایجاد یک مرکز منطقه‌ای برای توسعه پایدار افغانستان در آسیای میانه پولیس هند دو شهروند افغانستان را به اتهام قاچاق مواد مخدر بازداشت کرد اتاق تجارت: سومین نمایشگاه امام ابوحنیفه در هفته آینده برگزار می‌شود بیماری‌های قلبی عامل ۲۱ درصد مرگ‌ومیر در افغانستان است امضای سه تفاهم‌نامه برای تولید ۲۴۰ میگاوات برق برشنا با شرکت‌های داخلی شورای علمای شیعه افغانستان سید حسن نصرالله یک فکر و یک راه است مقامات مرزی افغانستان و ایران برای هماهنگی بیشتر نیروهای مرزی دو کشور گفتگو کردند عملیات ویژه طالبان علیه داعش در مناطق مختلف افغانستان

5

نقش امان‌الله خان در توسعه افغانستان

  • کد خبر : 63422
  • 29 اسد 1403 - 0:22
نقش امان‌الله خان در توسعه افغانستان

شاه امان‌الله خان که در ۱۸ اگست ۱۹۱۹ میلادی استقلال رسمی افغانستان را اعلام کرد، در رشد و توسعه اقتصاد افغانستان کارکردهای موثری داشته است. مدرن‌سازی ساختار اقتصادی کشور، توسعه کشاورزی و ایجاد صنایع جدید برای پیشرفت زیرساخت‌ها از مهم‌ترین اقدامات شاه سابق کشور به‌شمار می‌رود. مسئولان حکومت سرپرست پس از ۱۰۵ سال از پادشاهی […]

شاه امان‌الله خان که در ۱۸ اگست ۱۹۱۹ میلادی استقلال رسمی افغانستان را اعلام کرد، در رشد و توسعه اقتصاد افغانستان کارکردهای موثری داشته است.

مدرن‌سازی ساختار اقتصادی کشور، توسعه کشاورزی و ایجاد صنایع جدید برای پیشرفت زیرساخت‌ها از مهم‌ترین اقدامات شاه سابق کشور به‌شمار می‌رود.

مسئولان حکومت سرپرست پس از ۱۰۵ سال از پادشاهی شاه امان‌الله خان، می‌گویند که او در دوره پادشاهی‌اش در راستای رساندن افغانستان به ترقی تلاش‌هایی انجام داد.

عبداللطیف نظری معین مسلکی وزارت اقتصاد گفت: امان‌الله خان تلاش کرد تا ساختار اقتصادی افغانستان را مدرن بسازد و به دنبال ایجاد صنایع جدید و توسعه زیرساخت‌ها بود. همچنین، توسعه کشاورزی، تقویت تجارت و بازرگانی، و به‌خصوص آموزش فنی و حرفه‌ای از دیگر اقداماتی بود که به رشد اقتصادی افغانستان کمک کرد.

با این حال، برخی از آگاهان اقتصادی نیز کارکردهای شاه امان‌الله خان را در بخش‌های توسعه اقتصادی افغانستان مفید عنوان می‌کنند.

محمد آصف ننگ آگاه مسایل اقتصادی گفت: سرک‌سازی، خط آهن، ایجاد ترمینل‌های زمینی و هوایی، اتصال منطقوی، کار روی معادن، توزیع زمین از کارکردهای او بود.

عبدالظهور مدبر آگاه مسایل اقتصادی گفت: از این‌که دخالت‌ها متاسفانه در افغانستان بوده، با گذشت یک قرن هم هنوز هم ما به خودکفایی لازم نرسیدیم.

پس از پادشاهی شاه امان‌الله خان، افغانستان نظام‌های اقتصادی و سیاسی گوناگونی را تجربه کرده است؛ اما این کشور با داشتن منابع غنی معادن و دیگر ظرفیت‌ها هنوز هم به‌عنوان یکی از فقیرترین کشورهای جهان شناخته می‌شود.

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=63422

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.