محمد یعقوب جاوید رییس هماهنگی اتشههای تجاری این وزارت، میگوید که این وزارت همچنان میخواهد تا اتشههای تجاری دیگری را نیز در کشورهای هند، امارات متحده عربی و چین معرفی کند.
آقای جاوید در این باره گفت:«به زودی در کشور قزاقستان اتشه خود را معرفی خواهیم کرد و تقریباً اتشههای تجارتی ما در کشورهای خارجی کارهایی از قبیل بازاریابی و جلب سرمایهگذاری که سرمایهگذاران را از این کشورها به افغانستان جلب میکند، انجام خواهند داد.»
با این حال، اتاق تجارت و سرمایهگذاری نقش اتشههای تجاری را در راستای بهبود و توسعه روابط اقتصادی و بازرگانی با کشورها اثرگذار میداند.
این اتاق، اتشههای تجارتی را نمایندگان خاص سکتورهای افغانستان عنوان میکند و تأکید میورزد که اتشههای تجاری باید وضعیت موجود اقتصادی افغانستان را با کشورهای میزبان در میان بگذارند.
محمد یونس مومند معاون اول اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: اتشههای تجارتی نمایندههای خاص سکتور خصوصی افغانستان و اداره سکتور خصوصی تجارت افغانستان هستند و مسوولیت آنها این است که همه دیدارهای تجارتی میان سکتورهای خصوصی و حالت موجود اقتصادی و تجارتی افغانستان را تشریح کنند. و اگر این کار را انجام دهند، ما میتوانیم بگوییم که آتشه تجارتی فعال داریم.
شاکر یعقوبی، آگاه مسایل اقتصادی، گفت: در صورتی که اتشههای تجارتی بتوانند وظایف خود را به گونهای بهتر بدانند، میتوانند در بهبود روابط تجارتی و اقتصادی بین کشورها نقش نسبتاً تأثیرگذاری ایفا کنند، مشروط بر اینکه همان مسوولیتهایی که لازم است را به درستی انجام دهند. در این صورت میتوانند در جلب و جذب سرمایهگذاری و وارد کردن بعضی از تعاملات کلان تجارتی بین کشورها نقشی قابل ملاحظه بازی کنند.
بر بنیاد آمارهای وزارت صنعت و تجارت، در حال حاضر افغانستان هشت اتشه تجاری در کشورهای پاکستان، ایران، ترکیه و ترکمنستان دارد که مسئولیت آنها هماهنگی صادرات، ترانزیت، بازاریابی برای محصولات افغانستان، توسعه تجارت و جلب و جذب سرمایهگذاری میباشد.
آژانس خبری پامیر