• امروز : جمعه, ۳۰ سنبله ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 20 September - 2024
کل 3644 امروز 12

اخبار ویژه

شیخ هبت‌الله: کشورهایی که ادعا دارند حقوق بشر در افغانستان نقض شده خود ناقض حقوق بشر هستند ترکمنستان ۱.۵ میلیارد دلار در پروژه‌های مشترک زیربنایی با افغانسستان سرمایه‌گذاری می‌کند روسیه: پیش‌بینی منفی غربی درباره افغانستان تحقق نیافته است همکاری اسلام‌آباد و مسکو برای بهبود اوضاع افغانستان کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان امریکا بار دیگر بلینکن را در مورد خروج از افغانستان فراخواند مفتی اهل سنت عراق: حمایت از آرمان فلسطین بر اساس کلمه توحید بر همه مسلمانان واجب است مجمع عمومی سازمان ملل متحد: قطعنامه‌‌ی علیه رژیم صهیونیستی را تصویب کرد وزیر مهاجرین با سفیر قطر در کابل دیدار کرد واکنش طالبان به نگرانی اعضای شورای امنیت حقایق باید در نظر گرفته شود بانک مرکزی: ارزش افغانی در برابر دالر سه درصد افزایش یافته است وزیرخارجه: هیئت امارت اسلامی در نشست فارمت مسکو شرکت می‌کند حقانی: جامعه جهانی پذیرفته که افغانستان تهدیدی برای کشورهای دیگر نیست طالبان به نشست مشورتی فرمت مسکو در مورد افغانستان دعوت شدند وزیر داخله: جنگ در کشور پایان یافته و زمان بازسازی فرا رسیده است ۱۸۵ هزار پرونده در یک سال گذشته از سوی ستره محکمه حل و فصل شده است

5

اتاق تجارت ننگرهار: ازاواخر میزان دادوستد از بندر کراچی پاکستان به گونه بی‌پیشینه کاهش یافته است

  • کد خبر : 63886
  • 08 سنبله 1403 - 13:45
اتاق تجارت ننگرهار: ازاواخر میزان دادوستد از بندر کراچی پاکستان به گونه بی‌پیشینه کاهش یافته است

به گفته مسئولان این اتاق، پیش از این ماهانه از طریق بندر کراچی حدود سه هزار کانتینر کالاهای بازرگانی وارد کشور می‌شد، اما اکنون این شمار به ۷۰۰ تا ۸۰۰ کانتینر کاهش یافته است. زلمی عظیمی عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری ننگرهار گفت:  پیش از این، ماهانه بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کانتینر […]

به گفته مسئولان این اتاق، پیش از این ماهانه از طریق بندر کراچی حدود سه هزار کانتینر کالاهای بازرگانی وارد کشور می‌شد، اما اکنون این شمار به ۷۰۰ تا ۸۰۰ کانتینر کاهش یافته است.

زلمی عظیمی عضو هیات مدیره اتاق تجارت و سرمایه گذاری ننگرهار گفت:  پیش از این، ماهانه بین ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ کانتینر کالا از بندر کراچی به افغانستان منتقل می‌شد. حالا، با این محدودیت‌هایی که پاکستان وضع کرده یا به‌ اصطلاح ‘تصدیق‌نامه تجارتی’ که از راننده‌ها می‌خواهند جواز بگیرند، این تعداد در حدود ۶۰۰ تا ۸۰۰ کانتینر در ماه کاهش یافته است. در حالی که قبلاً تقریباً به ۳۰۰۰ کانتینر می‌رسید. به این ترتیب، سطح تجارت به افغانستان از طریق پاکستان به‌طور قابل‌توجهی کاهش یافته است.

در همین حال، شماری از رانندگان موترهای باربری می‌گویند که با کاهش میزان دادوستد از بندر کراچی، با چالش‌های مواجه شده‌اند.

سید ملا پاچا راننده چنین گفت:  اگر گمرک در تورخم به‌سرعت کار کند و مراحل مربوط به وسایط را تکمیل کند، وسایط به‌زودی از آنجا پایین خواهند آمد و ازدحام ایجاد نخواهد شد. ما ده روز را در صف‌ها گذرانده‌ایم، گاهی پانزده روز و حتی بیست روز.

باغی گل راننده دیگر گفت: پیش از این‌که موضوع پاسپورت و ویزه مطرح شود، به آسانی رفت‌وآمد می‌کردیم. بنابراین، لازم است که چنین سهولتی ایجاد شود تا طبقه راننده و کلینر بتوانند به آسانی از طریق تورخم رفت‌وآمد کنند.

از سوی دیگر، مسئولان ریاست گمرک ننگرهار می‌گویند که پس از ایجاد موانع از سوی پاکستان فراراه بازرگانان افغانستان، آنان هم گام‌های مشابهی برداشته اند و تلاش می‌ورزند، تا برای بازرگانان راه‌های بدیل را جستجو کنند.

منظور احمد عمر رییس گمرک ننگرهار گفت: پیش از این‌ که موانعی ایجاد شود، تاجران حتماً به دنبال راه‌های بدیل می‌گردند. بنابراین، حجم تجارت ما با پاکستان نسبت به گذشته کمی کاهش یافته است. تاجران تلاش می‌کنند تا تجارت خود را از راه‌های بدیل که در آن‌جا به مشکلات برنخورند، ادامه دهند و از همان راه‌ها اموال خود را به افغانستان وارد کنند.

این در حالی است که دولت پاکستان هر ازگاهی بر سر راه صادرات و واردات کالاهای تجاری افغانستان موانعی ایجاد می‌کند که این امر باعث زیان‌های هنگفت مالی برای بازرگانان کشور می‌شود.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=63886

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.