همایون افغان سخنگوی وزارت معادن، میگوید که در این دیدارها روی عملیسازی پروژه تاپی در خاک افغانستان، پروژههای تاپ، راهآهن، فایبر نوری، نفت و گاز و توسعه همکاریهای اقتصادی و بازرگانی گفتوگو شده است.
سخنگوی وزارت معادن و پترولیم افزود: در این نشستها روی توسعه اقتصادی و تجاری بین دو کشور، چگونگی کار عملی پروژه تاپی در آینده نزدیک در خاک افغانستان، پروژه تاپ، فایبر نوری، توسعه خط آهن افغانستان گفتوگوهایی مثمری داشتند.
با این حال، اتاق صنایع و معادن کشور، سفر هیأت امارت اسلامی به ترکمنستان را از رهگذر سیاسی و اقتصادی بااهمیت میداند.
این اتاق با اشاره به بهوجود آمدن همگرایی کشورهای آسیای مرکزی، بهویژه ترکمنستان با افغانستان، تأکید میورزد که در صورت عملی شدن پروژههای مشترک منطقهای، ثبات اقتصادی و سیاسی را در میان این کشورها بهوجود میآورد.
سخی احمد پیمان معاون نخست اتاق صنایع و معادن افغانستان گفت: بحث پروژه تاپی، خط آهن افغانستان، انتقال گاز، انتقال برق و دیگر موارد مشترک اقتصادی بین هردو کشور برای توسعه روابط تجارتی، پروژههای منطقوی بسیار مهم است.
برخی از آگاهان ترکمنستان را یک شریک خوب اقتصادی برای افغانستان عنوان میکنند و بر توسعه همکاریهای دوجانبه میان این دو کشور تأکید میورزند.
عبدالظهور مدبر آگاه مسایل اقتصادی گفت: ترکمنستان یکی از کشورهایی است که برق و تولیدات خوب دارد، و پاکستان هم نیاز به برق دارد و پروژه تاپی هم میتواند که از مجرای افغانستان عملی شود.
بر بنیاد اطلاعات وزارت صنعت و تجارت، بیشترین اقلام وارداتی افغانستان از ترکمنستان به کشور را انرژی برق، گاز و تیل تشکیل میدهند و سنگ مرمر، میوه خشک و نوشابههای غیر الکلی از بیشترین کالاهای صادراتی افغانستان به ترکمنستان بهشمار میروند.
آژانس خبری پامیر