نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان در این گفتوگو بر عملیسازی توافقنامه دوحه میان امارت اسلامی و امریکا نیز تاکید ورزیده و گفته است که باید روی راهکاری کار شود، تا بخشهایی که در این توافقنامه آمدهاند، عملی شوند.
آقای خلیلزاد در این باره افزود:به پلانی برای عملی کردن چیزهای که عملی نشده، روی یک تقسیم اوقات موافقت صورت گیرد و این میتواند یک راهی برای بهتر شدن یا عادی شدن رابطه بین افغانستان و امریکا باشد.
نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان دو مورد از ضمایم پنهان توافقنامه دوحه را تاریخ و مکان مشخص خروج امریکا از افغانستان و مسایل هراسافگنی عنوان کرده است.
او گفت:درباره دو مساله بود؛ یک مساله این بود که خروج امریکا چگونه شروع و ختم میشود یعنی امریکا از کدام پایگاه و چه وقت بیرون میاید؛ از همینرو اگر آن معلومات چاپ میشد یا مطبوعاتی میبود، بعضی کسانی که طالب نیستند و مخالف یا دشمن بیرون امریکا از افغانستان بودند، حمله نکنند و از آن وقت استفاده نکنند که سر عسکر امریکا حمله کنند، آن بخش پنهان شد.
افزون بر آن، آقای خلیلزاد در بخش دیگر این گفتوگو، هرچند تامین امنیت در افغانستان را ستایش کرده؛ اما افزوده است که گروههایی همچون داعش هنوز هم در افغانستان حضور دارند.
او درباره حضور داعش چنین گفت:اقدامات مثبت مطابق توافق دوحه صورت گرفته و خطری هم از طرف داعش وجود دارد؛ اما خطری است که طالبان با آن در جنگ هستند. بنابراین توجه لازم است که طالبان به اساس توافق دوحه، به همکاری دوام دهند.
نماینده ویژه پیشین امریکا برای صلح افغانستان همچنان افزوده است که افغانستان اکنون اولویت امریکا نیست و ایالات متحده تنها بر بنیاد منافع متقابل، راه را در پیش میگیرد.
آژانس خبری پامیر