ایندریکا راتواته معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان میگوید که برنامه توسعهای این سازمان از سال ۲۰۱۶ تاکنون از ۶۰هزار خانواده در افغانستان که سرگرم تجارت کوچک و کشاورزی بودهاند پشتیبانی کرده است.
او که به هدف بررسی چگونگی کارکرد شرکای سازمان ملل متحد برای کشاورزان به بلخ سفر کرده، از توزیع تخمهای اصلاح شده برای کشاورزان که پیش از این سرگرم کشت کوکنار بودند نیز، اطمینان میدهد.
معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در افغانستان گفت: «در نشست سوم دوحه که اخیرا با حضور مقامها و جامعه جهانی برگزار شد یک نقطهی این بحث در مورد سکتور خصوصی بود و اینکه چگونه میتوانیم از سکتور خصوصی حمایت کنیم، اینکه چگونه تجارتهای کوچک، تجارتهای زنان، زارعتهای کوچک و متوسط را میتوانم حمایت کنیم. این بخشها قلب اقتصاد افغانستان است برای همین خیلی خوشحال هستم که امروز اینجا حضور دارم و میبینم که کشاورزانی که در گذشته کوکنار کشت میکردند حالا به کشت بدیل رو آوردهاند و برنامه توسعه سازمان ملل با آنان همکار است.»
شماری از کشاورزان که از سوی برنامه توسعهای سازمان ملل پشتیبانی شدهاند، خواهان پشتیبانی کشاورزان دیگر نیز از سوی این سازمان هستند.
گل محمد کشاورز گفت: «از وقتی که تریاک و همین چیزا گم شده پخته، بادام و گندم کشت کردیم ماش و گنجد هم میکاریم.»
محمد کشاورز دیگر گفت: «ما از این دفتر خوش استیم که همین پنبه دانه ما را به فروش برساند.»
برنامه انکشافی سازمان ملل توانسته که با ایجاد یک کارخانه پروسس پنبه در بلخ، برای برخی از جوانان فرصتهای شغلی و برای کشاورزان که از سوی این سازمان پشتیبانی میشوند، زمینه فروش فرآوردههای کشاورزی شان را فراهم کند.
عبدالخلیل بلخی مسوول کارخانه پروسس پنبه گفت: «دو الی دو نیم سال است که همرای یوناما و یواندی پی کار میکنیم ماشینآلات در اختیار ما قرار دادند و ظرفیت تولید ما را بلند بردند.»
لعل محمد کارگر گفت: «خداره شکر همین ماشین که برای ما جور شده سرکار استیم و روزگار خود را از این پیش میبریم.»
معاون نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور افغانستان همچنان میگوید که آنان از سال ۲۰۱۶ تاکنون، برای حدود ۱۰ خانواده در ولایت بلخ در بخشهای بازرگانی کوچک و کشاورزی، کمک کردهاند.
آژانس خبری پامیر