• امروز : جمعه, ۲ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Friday - 22 November - 2024
کل 4428 امروز 8

اخبار ویژه

گفتگوی‌نماینده ویژه چین در افغانستان برای پنجمین نشست وزیران خارجه همسایه افغانستان بانک جهانی: صادرات افغانستان۱۴ درصد در ۲۰۲۴ کاهش یافته است رئیس‌جمهور روسیه: جنگ اوکراین در حال تبدیل شدن به یک جنگ جهانی است ازبکستان در ده ماه گذشته ۸۵۵ میلیون دالری به افغانستان صادرات داشته است نماینده ویژه ایران برای افغانستان با سفیران جاپان و ازبیکستان پیرامون حل مسایل افغانستان گفتگو کرد ۱۱ نفر توسط افراد ناشناس در ولسوالی نهرین ولایت بغلان کشته شدند عدم تمایل پاکستان در تعیین نماینده ویژه جدید برای افغانستان ۱۵۰ خارجی در زندان‌های طالبان هستند هشدار مسکو درباره عواقب وخیم تحرکات آمریکا و ناتو علیه روسیه وزارت دفاع: ۲۰۰ اثر باستانی به موزیم ملی تحویل داده شد وزیر ترانسپورت و سفیر ترکیه در افغانستان درباره فعال‌سازی راه لاجورد گفتگو کردند وزیر دفاع طالبان و سفیر ایران در کابل بر گسترش همکاری تأکیدکردند به گفته رهبر جمعیت علمای اسلام پاکستان: از رویکرد پاکستان در برابر افغانستان انتقاد کرد در جنایت جدید رژیم صهیونیستی ۱۶۶ نفر در شمال غزه شهید و زخمی شدند مولوی عبدالکبیر: جامعه به عالمان دین و فارغین دانشگاه‌ها نیاز دارد

6

دانش‌آموزان در پامیر بدخشان: به علت نبود مکتب لیسه از آموزش تا صنف دوازدهم محروم هستند

  • کد خبر : 65304
  • 09 میزان 1403 - 15:43
دانش‌آموزان در پامیر بدخشان: به علت نبود مکتب لیسه از آموزش تا صنف دوازدهم محروم هستند

شماری از دانش‌آموزان در پامیر بدخشان، می‌گویند که به علت نبود مکتب لیسه در این منطقه، از آموزش تا صنف دوازدهم محروم هستند. نبود آموزگار زن از چالش‌هایی است که مانع آموزش دختران این منطقه شده است. انوارالحق باشنده پامیر ولسوالی واخان بدخشان گفت: این جا مکتب برای  پسران است اما به دختران  نیست، خواست […]

شماری از دانش‌آموزان در پامیر بدخشان، می‌گویند که به علت نبود مکتب لیسه در این منطقه، از آموزش تا صنف دوازدهم محروم هستند.

نبود آموزگار زن از چالش‌هایی است که مانع آموزش دختران این منطقه شده است.

انوارالحق باشنده پامیر ولسوالی واخان بدخشان گفت: این جا مکتب برای  پسران است اما به دختران  نیست، خواست ما این است که برای دختران هم مکتب ساخته شود.

باشندگان پامیر‌ها، از مسئولان در حکومت سرپرست، خواستار ایجاد یک مکتب لیسه، در مناطق‌شان هستند.

ابراهیم باشنده پامیر واخان چنین گفت:‌ راه خراب را خودتان دیدید، برای خواندن از این جا به یک ولایت دیگر رفتن خیلی مشکل است. هدف ما همین است که در این جا یک مکتب و مدرسه ساخته شود.

کم‌بود پزشک و آموزگار یکی از چالش‌های جدی باشندگان پامیر است. اکنون کودکان و نوجوانان پامیری آرزو دارند با دسترسی به آموزش‌های عالی، این خلاء را پُرکنند.

خدیجه باشنده پامیر در این مورد گفت: جمعیت ما بی سواد شده است، دختران به مکتب نمی روند، مکتب درست و معلم درست نداریم.

با این حال سخنگوی وزارت سرحدات، اقوام و قبایل می‌گوید که یک مکتب لیسه برای باشندگان پامیر در شهر فیض آباد ایجاد شده و می‌تواند که همزمان ۲۵۰ دانش آموز را، بپذیرد.

تسليم الله حقانی سخنگوی وزارت سرحدات، اقوام و قبايل گفت: در شهر فیض آباد مرکز بدخشان برای جوانان پامیر یک مکتب ساخته‌ایم، قرار است در سال پیش‌رو ساختمان این مکتب در ده جریب زمین در شهر فیض آباد ساخته شود و قابل یاد آوری است که این مکتب فعلا ۲۵۰ دانش آموز را می‌پذیرد.

به گفته‌ی مسئولان وزارت سرحدات، اقوام و قبایل، برای این مکتب لیسه، هم اکنون یک ساختمان را به کرایه گرفته‌اند و قرار است که در سال‌ پیش‌رو، کار ساخت این مکتب لیسه، در ده جریب زمین در شهر فیض آباد آغاز ‌شود.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=65304

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.