محمد یوسف مستری سرپرست این اداره، در برنامه تشریح دستاوردهای یکساله اداره تنظیم امور زندانها میگوید که از میان زندانیان، هزار نفر آنان بانوان و یکصد و پنجاه نفر دیگر اتباع خارجی از کشورهای گوناگون هستند.
او در این باره گفت: در محبسهای مرکز و سیوسه ولایت کشور، حدود یازده هزار محکوم و زندانی داریم که محکوم شدهاند و بالای آنها حکم قید صادر شده است.
سرپرست اداره تنظیم امور زندانها میافزاید که تلاشها برای فعالسازی مجدد زندان بگرام نیز جریان دارد و تأکید میورزد که در حال حاضر نزدیک به نه هزار افغان در دوازده کشور زندانی هستند که تلاشها برای رهایی آنان نیز جریان دارد.
محمد یوسف مستری افزود: در دوازده کشور، بهشمول کشورهای همسایه، نزدیک به نه هزار شهروند افغانستان زندانی داریم.
مسئولان این اداره همچنین از ایجاد سهولتهای آموزشی و حرفهای برای زندانیان در سطح کشور خبر میدهند و میگویند پروندههای بیش از یکهزار و پنجصد زندانی برای تحقیق به دادگاه عالی فرستاده شده تا سرنوشت آنان روشن شود.
به گفته آنان، در برخی از ولایتها به چالشهای گوناگون زندانها رسیدگی کردهاند و در چندین ولایت کشور زندانهای تازه ساختهاند و در برخی ولایتهای دیگر نیز زندانها را بازسازی کردهاند.
عبدالهادی مالی آخندزاده رییس عمومی مالی و اداری زندانها گفت: در ولایت کندز، بلاک اول برای محاکم و زندانیها، و در زندان ننگرهار برای بخش زنان از سر ساخته شدهاند.
همزمان با این، حبیبالله بدر معاون امور نظامی اداره تنظیم امور زندانها، تأکید میورزد که در هیچ زندان کشور شکنجه و بدرفتاری با زندانیان وجود ندارد و این مورد را هم کسی به اثبات رسانده نمیتواند.
آقای بدر در این باره گفت: در تمام افغانستان، کسی ثابت کرده نمیتواند که در زندانهای افغانستان، زندانیان از سوی پولیس امارت اسلامی شکنجه، بدرفتاری و مورد آزار و اذیت قرار گرفته باشند.
سرپرست این اداره همچنین آمار میدهد که پس از روی کار آمدن دوباره امارت اسلامی، نزدیک به هفده هزار زندانی از زندانهای کشور آزاد شدهاند.
آژانس خبری پامیر