شماری از دانشآموزان در پامیر بدخشان، میگویند که به علت نبود مکتب لیسه در این منطقه، از آموزش تا صنف دوازدهم محروم هستند.
نبود آموزگار زن از چالشهایی است که مانع آموزش دختران این منطقه شده است.
انوارالحق باشنده پامیر ولسوالی واخان بدخشان گفت: این جا مکتب برای پسران است اما به دختران نیست، خواست ما این است که برای دختران هم مکتب ساخته شود.
باشندگان پامیرها، از مسئولان در حکومت سرپرست، خواستار ایجاد یک مکتب لیسه، در مناطقشان هستند.
ابراهیم باشنده پامیر واخان چنین گفت: راه خراب را خودتان دیدید، برای خواندن از این جا به یک ولایت دیگر رفتن خیلی مشکل است. هدف ما همین است که در این جا یک مکتب و مدرسه ساخته شود.
کمبود پزشک و آموزگار یکی از چالشهای جدی باشندگان پامیر است. اکنون کودکان و نوجوانان پامیری آرزو دارند با دسترسی به آموزشهای عالی، این خلاء را پُرکنند.
خدیجه باشنده پامیر در این مورد گفت: جمعیت ما بی سواد شده است، دختران به مکتب نمی روند، مکتب درست و معلم درست نداریم.
با این حال سخنگوی وزارت سرحدات، اقوام و قبایل میگوید که یک مکتب لیسه برای باشندگان پامیر در شهر فیض آباد ایجاد شده و میتواند که همزمان ۲۵۰ دانش آموز را، بپذیرد.
تسليم الله حقانی سخنگوی وزارت سرحدات، اقوام و قبايل گفت: در شهر فیض آباد مرکز بدخشان برای جوانان پامیر یک مکتب ساختهایم، قرار است در سال پیشرو ساختمان این مکتب در ده جریب زمین در شهر فیض آباد ساخته شود و قابل یاد آوری است که این مکتب فعلا ۲۵۰ دانش آموز را میپذیرد.
به گفتهی مسئولان وزارت سرحدات، اقوام و قبایل، برای این مکتب لیسه، هم اکنون یک ساختمان را به کرایه گرفتهاند و قرار است که در سال پیشرو، کار ساخت این مکتب لیسه، در ده جریب زمین در شهر فیض آباد آغاز شود.
آژانس خبری پامیر