معین مسلکی وزارت اقتصاد میافزاید که از کمکهای بشردوستانه نباید بهعنوان ابزار سیاسی برای پیشبرد اهداف خاص کار گرفته شود.
آقای نظری با تاکید بر اینکه کمکهای بشردوستانه نباید به مسایل سیاسی پیوند داده شود، گفت: مشروط ساختن کمکهای بشردوستانه بر خلاف حقوق و اخلاق بینالمللی است. کشورها نباید کمکهای بشردوستانه را به مسایل سیاسی گره بزنند و از این کمکها بهعنوان ابزار سیاسی در راستای پیشبرد مقصدهای سیاسی استفاده بکنند.
این سخنان در حالی ابراز میشوند که دان مویزر عضو مجلس نمایندگان امریکا، لایحه جدیدی را به کانگرس معرفی کرده که بر بنیاد آن، ادامه کمکهای مالی امریکا به افغانستان مشروط به آزادی شهروندان امریکایی در افغانستان است.
این عضو مجلس نمایندگان امریکا تاکید کرده که این لایحه به منظور تضمین آزادی رایان کوربت و جورج گلزمن تدوین شده است.
دان مویزر در این باره گفته است: ایالات متحده بزرگترین اهداکننده کمکهای بشردوستانه به افغانستان است و لایحه من تضمین میکند که حتی یک دالر دیگر نیز ارسال نخواهد شد تا زمانیکه تمام شهروندان امریکایی آزاد شوند.
میرشکیب میر آگاه مسایل اقتصادی چنین دیدگاه دارد: اگر کمکهای امریکا واقعا به مردم افغانستان اختصاص پیدا میکند و به مردم افغانستان میرسد؛ مردمی که با مشکلات اقتصادی بهسر میبرند، پس در این صورت نباید مشروط به مسایل سیاسی شود.
درهمین حال شماری از باشندههای کابل خواهان ادامه کمکهای بشردوستانه هستند و میگویند که اگر این کمکهای به افغانستان توقف یابد، بسیاری از خانوادهها با چالشهای اقتصادی روبهرو خواهند شد.
سید جوره باشنده کابل میگوید: امروز در کابل بسیار معیوب و معلول و کسانی هستند که نیازمند کمک اند، باید به این افراد توجه شود.
این در حالیست که پس از رویکار آمدن دوباره امارت اسلامی در افغانستان، امریکا نزدیک به ۳ میلیارد دالر به افغانستان کمک کرده است.
آژانس خبری پامیر