• امروز : سه شنبه, ۶ قوس ۱۴۰۳
  • برابر با : Tuesday - 26 November - 2024
کل 4476 امروز 8

اخبار ویژه

وزارت صحت فلسطین شمار شهدای نوار غزه به ۴۴ هزار و ۲۴۹ نفر رسیده است مقامات بلندپایه روسیه و امارت اسلامی پیرامون گسترش همکاری‌ها گفتگوکردند نیروهای روسیه با پیشروی سریع در خاک اوکراین وارد شهر راهبردی کوراخووه شدند نشست وزیران خارجه سازمان اکو بدون حضور امارت اسلامی برگزار خواهد شد یوناما در گزارشی به وضعیت رسانه‌های افغانستان در سه سال گذشته پرداخته است رایزنی چین با کشور‌های منطقه درباره به رسمیت شناسی طالبان است دیدار خداحافظی کاظمی قمی با وزیر خارجه حکومت طالبان طالبان: از ۵ هزار ازدواج اجباری جلوگیری کرده‌ایم دیدار هیئت بلندپایه روسیه با مقامات اقتصادی طالبان وزارت صنعت: میزان تجارت میان افغانستان و روسیه به ۱۷۴ میلیون دالر رسیده است اداره ملی احصاییه:در یک ماه گذشته ۱۴۴ هزار شناس‌نامه برقی توزیع شده است تولید زعفران در هرات افزایش یافته است وزیر داخله با دبیر شورای امنیت روسیه در کابل دیدار کرد گارد ساحلی هند بزرگترین محموله مواد مخدر را در جنوب شرقی این کشور کشف کرد مجاهد: با گذشت یک سال از تهیه ارزیابی مستقلانه پیشرفتی به میان نیامده است

4

واکنش طالبان به نگرانی اعضای شورای امنیت حقایق باید در نظر گرفته شود

  • کد خبر : 64840
  • 30 سنبله 1403 - 0:27
واکنش طالبان به نگرانی اعضای شورای امنیت حقایق باید در نظر گرفته شود

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه در واکنش به گفته‌های اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفته است که اطلاعات درباره افغانستان نباید از مخالفان شنیده شود. سرپرست وزارت خارجه بار دیگر اطمینان داده است که امارت اسلامی هرگز اجازه نخواهد داد تا خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر کار گرفته شود. امیرخان متقی افزوده است: […]

امیرخان متقی سرپرست وزارت خارجه در واکنش به گفته‌های اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد، گفته است که اطلاعات درباره افغانستان نباید از مخالفان شنیده شود.

سرپرست وزارت خارجه بار دیگر اطمینان داده است که امارت اسلامی هرگز اجازه نخواهد داد تا خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر کار گرفته شود.

امیرخان متقی افزوده است: ما باز هم از شورای امنیت و ملل متحد می‌خواهیم که حقایق افغانستان در نظر گرفته شود، چه در عرصه حقوقی بشر چه در عرصه امنیت چه در عرصه اقتصادی و همین حالت فعلی با چهار دهه گذشته قیاس شود.

برخی از اعضای شورای امنیت سازمان ملل متحد در نشست روز گذشته (چهارشنبه) ضمن نگرانی از کار گرفته شدن خاک افغانستان در برابر کشورهای دیگر، از اوضاع حقوق بشری در افغانستان نیز انتقاد کردند.

رزا اوتونبایوا رییس دفتر هیات معاونت سازمان ملل در افغانستان در این نشست گفته است که محدودیت‌های بین‌المللی سبب شده تا حکومت‌داری در افغانستان دشوار شود و افغانستان در شرایط کنونی از جامعه جهانی جدا شده است.

خانم اوتونبایوا در نشست شورای امنیت هم‌چنان گفته است که در سه سال پسین امنیت و ثبات در افغانستان به گونه بی‌پیشینه‌یی تامین شده است. نماینده دبیرکل سازمان ملل متحد در افغانستان از نافذ شدن قانون وزارت امر به معروف و نهی از منکر نارضایتی کرده است.

رزا اوتونبایوا گفته است: ما امیدوار بودیم که این نشانه شروع خوبی برای فصل جدیدی در گفت‌وگوی معنادارتر مطابق با توصیه‌های ارزیابی مستقل باشد. اما تصویب قانون نظارت اخلاقی اندکی پس از نشست دوحه این روند را تضعیف کرده است. این قانون چه خواسته یا نخواسته، برخی از طاقت‌فرساترین محدودیت‌ها  بر مردم افغانستان ایجاد کرده که قبلاً جامعه بین‌المللی آن را محکوم کرده است.

نماینده قزاقستان در این نشست گفته است که این کشور موقف سازمان ملل را درباره به رسمیت شناسی حکومت سرپرست افغانستان در سطح بین‌المللی دنبال می‌کند.

نماینده قزاقستان گفته است: قزاقستان مستقیما موقف سازمان ملل را درباره به رسمیت شناسی طالبان در سطح بین‌المللی دنبال می‌کند.

در سوی دیگر نماینده جاپان در این نشست گفته است: از طریق سفارت ما در کابل، ما به بررسی اوضاع ادامه می‌دهیم و با مقام‌های طالبان گفت‌وگو خواهیم کرد. با وجود او ضاع دشوار، جاپان تعامل خود را افغانستان متوقف نخواهد کرد و از مردم افغانستان پشتیبانی خواهد کرد.

نماینده‌های ایران و هند تاکید کرده‌اند که تهران و دهلی‌نو در زمینه تامین صلح و ثبات در افغانستان همکاری می‌کنند. نماینده ایران خواستار مبارزه با هراس‌افگنی و بازنگری چگونگی دست‌رسی دختران به آموزش در افغانستان شده است.

امیرسعید ایروانی نماینده ایران در سازمان ملل متحد گفته است: ما بار دیگر از حاکمان فعلی می‌خواهیم تا در امر‌ مبارزه با تروریزم جدی باشند و تمامی گروه‌های تروریستی را نابود کنند. محدودیت‌های وضع شده در عرصه دست‌رسی زنان برای آموزش نگران کننده است و ما از حاکمان افغانستان می‌خواهیم تا بر ‌پالیسی‌های کنونی بازنگری کنند.

نماینده هند گفته است: هند از نزدیک وضعیت در افغانستان را تحت نظارت دارد تا با شرکای منطقوی و جهانی در راستای تامین صلح و ثبات در این کشور همکاری کند.

اما نماینده ایالات متحده امریکا که خواهان گماشتن نماینده ویژه برای افغانستان نیز شده، همراه با برخی از کشورهای دیگر تاکید کرده است که هر گونه تعامل با حکومت سرپرست باید بر مبنای پابندی به حقوق بشر و حقوق زنان استوار باشد.

نماینده امریکا در این نشست گفته است: ایالات متحده متعهد به رسیدگی به نیازمندی‌های بشری مردم افغانستان است و ما به حمایت از پالیسی تعامل با طیف وسیعی از افغان‌ها به‌شمول طالبان روی منافع مشترک ادامه می‌دهیم؛ اما صادقانه بگویم که وضعیت حقوق بشری که سریعا در حال بدتر شدن است، تعامل با طالبان را از زاویه‌های مختلف پرسش برانگیز می‌سازد.

سیما باهوس رییس بخش زنان سازمان ملل متحد در نشست شورای امنیت گفته است: ما نباید حقوق زنان یا نمایندگی زنان را برای دستیابی به برخی پیشرفت‌های احتمالی و فزاینده، چه در زمینه مبارزه با مواد مخدر یا پیشگیری از تروریسم، مبادله کنیم. این رویکرد در دهه ۱۹۹۰ ما را شکست داد و بازهم ما را شکست خواهد داد.

نماینده پاکستان در نشست روز گذشته شورای امنیت بار دیگر ادعا کرده که تحریک طالبان پاکستانی (تی‌تی‌پی) در افغانستان حضور دارد.

منیر اکرم نماینده پاکستان در سازمان ملل گفت: تی‌تی‌پی همانطور که یک گروه مورد نگرانی پاکستان است، باید مورد نگرانی منطقه و جهان باشد. این گروه بزرگ‌ترین گروه تروریستی است که در افغانستان لانه کرده است.

در پایان این نشست قطع‌نامه‌ای نیز از سوی اشتراک کنندگان صادر شد که بر اساس آن، اعضای این نشست خواستار رفع محدودیت‌ها بر زنان و دختران در افغانستان شدند و همچنان از امارت اسلامی خواستند تا به گزارش‌گر ویژه حقوق بشر سازمان ملل اجازه فعالیت در افغانستان را بدهد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=64840

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.