آخندزاده عبدالسلام جواد سخنگوی این وزارت ارزش این مقدار سنگ مرمر را شش میلیون و یک صد هزار دالر عنوان میکند.
آخندزاده عبدالسلام جواد همچنان میافزاید که در حال حاضر در سراسر کشور ۱۰۸ کارخانه پروسس سنگ مرمر فعالیت دارند.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت افزود: در جریان ۵ ماه نخست سال ۱۴۰۳ صادرات سنگ مرمر به ارزش ۶.۱ میلیون دالر با وزن مجموعی حدودا ۱۱۷ هزار تُن به کشورهای ترکیه، عربستان سعودی، ترکمنستان، هند، آلمان، روسیه، ازبیکستان، چین، مکسیکو، پاکستان و دیگر کشورها صادرات صورت گرفته، در این بخش ۱۰۸ فابریکه در کابل و هرات فعالیت دارند.
افغانستان از جمله کشورهای است که از منابع سرشار سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به ویژه سنگ مرمر برخوردار است؛ اما تاکنون در بخش استخراج و پروسس معادن در کشور سرمایهگذاریهای بیشتری انجام نشده است.
اتاق تجارت و سرمایهگذاری با توجه به اهمیت سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی به ویژه سنگ مرمر افغانستان در کشورهای منطقه میگوید که برای افزایش صادرات و عواید کشور از این طریق نیاز است تا پروسس آن در داخل کشور انجام شوند.
جان آقا نوید سخنگوی اتاق تجارت و سرمایهگذاری گفت: سنگ مرمر و دیگر سنگهای قیمتی افغانستان در جهان هم مقام اول را دارد و هم خریداران بیشتر، اینکه صادرات صورت گرفته باید بخاطر افزایش آن به کشورهای اروپایی و کشورهای متحده عرب و کشورهایی که نیازمند این است اقدامهای بیشتر صورت گیرد.
محمد نبی افغان آگاه مسایل اقتصادی گفت: برای پروسس سنگ مرمر در داخل کشور و صادرات آن به بیرون از کشور حکومت باید یک پلان منظم داشته باشد که در آینده ما باید به کدام کشورها در کدام حد صادرات می توانیم.
پیش از این سرپرست وزارت صنعت و تجارت گفته بود که با ترکمنستان برای صادرات ۱۵۰هزار تُن سیخ گول و ۱۰۰هزار تُن متر مکعب سنگ مرمر توافق کردهاند و قرار است در آینده نزدیک به این کشور صادر شود.
آژانس خبری پامیر