به گزارش آژانس خبری پامیر، الکساندر کنیازوف پژوهشگر و افغانستانشناس روسی گفت در افغانستان مخالفت قابل توجهی علیه حکومت طالبان وجود ندارد، حکومت فعلی مشروعیت خود را تثبیت کرده و سطح امنیت به طور جدی افزایش یافته است بنابراین باید این واقعیت را در نظر گرفت.
وی افزود سیاست بیشتر کشورهایی که روابط کم و بیش معناداری با افغانستان تحت حاکمیت طالبان دارند، کمی دارای تناقض است. از یک سو تحریمهای شورای امنیت سازمان ملل علیه این حکومت وضع شده و از سوی دیگر نگرانیهایی از جانب افغانستان دارند که بیشتر نگرانیهای اروپا را دنبال میکنند.
این پژوهشگر روس ادامه داد: اغلب نگرانیهای سیاستمداران، نظامیان و کارشناسان اروپایی به این صورت است که طالبان را بخشی از نوعی شبکه تروریستی جهانی میدانند که به طور مستقیم و نزدیک با آنها در ارتباط هستند، اما این را در نظر نمیگیرند که تغییراتی در این گروه بهوجود آمده است. این رویکرد نسبت به افغانستان در کشورهای عضو سازمان پیمان امنیت جمعی وجود دارد.
کنیازوف همچنین معتقد است منافع اقتصادی کشورهای همسایه افغانستان، ضرورت ایجاد روابط اقتصادی را با آنها حکم میکند و در میان کشورهای همسایه، ازبکستان، ترکمنستان، ایران و چین به عنوان فعالترین در حوزه سیاست عملگرایانه هستند.
آژانس خبری پامیر