دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان یا یوناما بر پشتیبانی از شهروندان افغانستان در درازمدت تاکید کرده است.
اندریکا راتواته معاون یوناما هنگام بازدید از پروژههای سازمان ملل متحد در ولایتهای خوست و پکتیا گفته است که چالشهای گوناگون از جمله بازگشت مهاجران افغانستان از پاکستان و ایران و تاثیرات منفی اقلیمی، فقر را در افغانستان گسترش داده و این کشور را آسیبپذیرتر کرده است.
آقای راتواته گفته است که برای شهروندان افغانستان نه تنها در بخش نیازهای بشردوستانه؛ بل باید روز راهحلهای پایدار نیز کار شود. به گفته آقای راتواته، راهحلهای پایدار در مناطق دوردست، جوامع را توانمند میسازد تا نیازهای شان را بازتاب دهند.
اندریکا راتواته معاون دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد گفته است: «ما بهویژه به مناطق دورافتاده و کمتر خدمت شده، چهل میلیون دالر را از طریق صندوق وجهی خاص سازمان ملل اختصاص دادیم. اهمیت راهحلهای پایدار در این مناطق این است که جوامع را توانمند ساخته و نیازهای شان را بازتاب میدهد. این رویکرد با جوامع تعامل میکند تا نیازها را شناسایی کرده و برای رفع نیازها راهحلهایی را مشخص ساخته و در صورت نیاز، جوامع و مقامات را در تطبیق این پروژهها دخیل میسازد.»
در همین حال شماری از آگاهان بر این باور اند که پشتیبانی جامعه جهانی در کوتاهمدت هیچ سودی برای کاهش فقر در افغانستان ندارد و برای اثرگذاری کمکها در طولانی مدت، نیاز است تا این کمکها در بخشهای زیربنایی هزینه شوند.
عبدالنصیر رشتیا آگاه مسایل اقتصادی گفت: جامعه بینالمللی، افغانستان را در بحث کمکهای اقتصادی همکاری کند، این خیلی موثریت بلند اقتصادی دارد چون حکومت برنامههای استراتژیک اقتصادی خود را دارد و حکومت در صورتیکه دنیا با آن همکاری بکند، میتواند پروژههای انکشافی درازمدت را حرکت بدهند تا درآمد ثابت برای مردم افغانستان ایجاد شود.
عبدالغفار نظامی یکی دیگر از آگاهان مسایل اقتصادی گفت: اگر تاثیرات کمکهای جهانی را در اقتصاد خانوادههای افغان بررسی کنیم، میتوانیم احساس کنیم که پیشرفت بسیار کم در زندگی این خانوادهها ایجاد شده.
پیش از این رئیس یوناما در نشست ویژه شورای امنیت درباره افغانستان، از بحران اقتصادی در افغانستان ابراز نگرانی کرده و گفته بود که سازمان ملل برای کمک به شهروندان این کشور در سال ۲۰۲۴ میلادی سه میلیارد دالر درخواست کرده است؛ اما تا اکنون تنها ۳۰ درصد این بودجه که ۹۰۰ میلیون دالر میشود، دریافت شده است.
آژانس خبری پامیر