این حمله در سال ۲۰۰۱ میلادی سبب شد تا پای امریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو به افغانستان کشانیده شود.
چهار هواپیمای مسافربری در یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ برجهای مرکز تجارتی جهان در نیویورک را آماج قرار دادند که درنتیجهی آن، بیش از ۳هزار نفر جان باختند. در آن زمان باورها بر این بود که نزده عضو گروه القاعده در آن روز هواپیماهای مسافربری را به سلاحی در برابر شهروندان امریکا تبدیل کردند.
احمدخان اندر آگاه مسایل نظامی گفت: ایالات متحده امریکا بودن رهبر القاعده، اسامه بن لادن را بهانه گرفت و با شریکان نظامی ناتو بالای افغانستان تعرض نمودند. حکومت دوره اول طالبها را سقوط دادند و بعد از شش سال آنها رهبر القاعده را در کشور پاکستان از بین بردن.
چهار هفته پس از سخنرانی جورج بوش رییسجمهور امریکا در آن زمان، ارتش امریکا و ناتو با شعار نابودی القاعده به افغانستان زیر حاکمیت طالبان حملهور شدند؛ حملهای که به طولانیترین نبرد تاریخ امریکا تبدیل شد.
اما سودمندی حضور بیست ساله امریکا در افغانستان چه بود؟
ادریس محمدی زازی آگاه مسایل سیاسی در باره رویداد یازده سپتمبر گفت: برای آنها سودمند بود؛ مگر برای افغانستان یک لحظه و یک دقیقه هم سودمندی نداشت. افغانستان هر لحظه و هر روز در ضرر بود و افغانستان در دایره اشغال بود.
درگیری بیست ساله در افغانستان قربانیهای زیادی به همراه داشت. در این بیست سال در کنار نیروهای نظامی حکومت پیشین، مردم افغانستان نیز هزینه سنگینی پرداختند.
اما پس از بیست سال، امارت اسلامی دوباره قدرت را در افغانستان در دست گرفت و به این ترتیب، آخرین سرباز امریکایی به تاریخ ۳۱ آگست سال ۲۰۲۱ میلادی از افغانستان بیرون و به طولانیترین جنگ امریکا پایان داده شد.
آژانس خبری پامیر