این مجمع، اخراج مهاجران افغانستان از سوی دولت آلمان را نقض تعهدهای بینالمللی و منطقهای این کشور عنوان کرده و افزوده است که جرم عمل شخصی است و نباید به تمامی مهاجران تعمیم داده شود.
در اعلامیه مجمع مدافعان حقوق بشر گفته شده است: ما از دولت آلمان و احزاب دموکراتیک آن میخواهیم که از استفادهی سیاسی و ابزاری از وضعیت فلاکتبار پناهندگان جداً خودداری کنند و موضوع پناهندگی را سیاسی و وسیلهی رسیدن به قدرت نسازند.
نصرتالله نبیل حقوقدان گفت: آنچه در آلمان اتفاق افتاد، یک عمل سیاسی است تا یک عمل حقوقی. شما میدانید که در آلمان انتخابات در حال جریان است و بعضی ایالتها احزاب راست افراطی ضد مهاجرت و پوپولیستها رای آوردند.
در همین حال برخی از مهاجران افغان در آلمان میگویند که سیاست تازه دولت آلمان و برجستهسازی اتهامهای وارده بر مهاجران افغان سبب ایجاد مهاجرهراسی در این کشور میشود.
محمدخان طالبی محمدزی آگاه مسایل امور مهاجرت گفت: یک موج جدیدی به عنوان افغانهراسی که امروزه در اروپا رخ داده است، احتمال آن را میبینیم که سایر کشورهای اروپایی هم دست به چنین اقدام بزند. سازمان ملل با کشورهای اروپایی و سازمانهای بینالمللی باید رایزنیهای انجام دهند تا نگرانیهای مهاجران را رفع بکنند.
شکیبا یکی دیگر از آگاهان امور مهاجرت گفت: با وجودیکه این نوع اخراجها برخلاف قوانین اتحادیه اروپا است ولی سیاسیون آلمان به این عقیده هستند که بهخاطر حفظ امنیت کشورشان، همچون اخراجها در شرایط خاص میتواند مجاز باشد.
آلمان روز جمعه گذشته ۲۸ شهروند افغانستان را که به جرمهای گونهگون متهم بودند، به افغانستان بازگرداند؛ مسالهی که در پی آن وزارت خارجه اتریش نیز اعلام کرد که قصد دارند مهاجران افغانستان که دارای سابقه جرمی هستند را به افغانستان بازگردانند.
آژانس خبری پامیر