• امروز : یکشنبه, ۱ میزان ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 22 September - 2024
کل 3668 امروز 0

اخبار ویژه

سفیر جدید طالبان در ازبکستان وارد تاشکند شد حزب‌الله: مناطق مختلف شمال سرزمین‌های اشغالی را هدف قرار داد اوچا:دفتر هماهنگی کمک‌های سازمان ملل: دولت هالند ۱۵ میلیون یورو به افغانستان کمک کرد ساختمان پارک ملی واخان تکمیل شد برای نخستین بار شفاخانه کادری دانشکده طب دانشگاه هرات فعال شد وزیر خارجه روسیه: هیچ کس خواهان وقوع جنگ هسته‌ای نیست اردوغان: اسرائیل قصد گسترش جنگ را در منطقه دارد یوناما: بر پشتیبانی درازمدت از مردم افغانستان تأکیدکرد وزارت معادن:این وزارت دست حلقه‌های مافیایی را از معادن‌ افغانستان کوتاه کرده است انتقاد سهیل شاهین از عدم عوت به نشست مجمع عمومی سازمان ملل معاون وزیر حج و اوقاف طالبان:در شرایط کنونی وحدت مسلمانان از همیشه مهم‌تر است منیر اکرم: به گفتگو با طالبان متعهد هستیم تیم ملی کرکت افغانستان در دومین بازی خود با افریقای جنوبی پیروز شد رئیس الوزرای طالبان: به هیچ کسی اجازه‌ی بحث نفاق‌افکنانه را نمی‌دهیم حنفی: از نهادهای مددرسان خواست به منظور ایجاد زمینه‌های کاری با امارت اسلامی همکاری کنند

5

۲۳سال روز حمله بر دو برج تجاری و ساختمان پنتاگون در امریکا

  • کد خبر : 64476
  • 22 سنبله 1403 - 0:42
۲۳سال روز حمله بر دو برج تجاری و ساختمان پنتاگون در امریکا

این حمله در سال ۲۰۰۱ میلادی سبب شد تا پای امریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو به افغانستان کشانیده شود. چهار هواپیمای مسافربری در یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ برج‌های مرکز تجارتی جهان در نیویورک را آماج قرار دادند که درنتیجه‌ی آن، بیش از ۳هزار نفر جان باختند. در آن زمان باورها بر این بود که […]

این حمله در سال ۲۰۰۱ میلادی سبب شد تا پای امریکا و دیگر کشورهای عضو ناتو به افغانستان کشانیده شود.

چهار هواپیمای مسافربری در یازدهم سپتمبر سال ۲۰۰۱ برج‌های مرکز تجارتی جهان در نیویورک را آماج قرار دادند که درنتیجه‌ی آن، بیش از ۳هزار نفر جان باختند. در آن زمان باورها بر این بود که نزده عضو گروه القاعده در آن روز هواپیماهای مسافربری را به سلاحی در برابر شهروندان امریکا تبدیل کردند.

احمدخان اندر آگاه مسایل نظامی گفت: ایالات متحده امریکا بودن رهبر القاعده، اسامه بن لادن را بهانه گرفت و با شریکان نظامی ناتو‌ بالای افغانستان تعرض نمودند. حکومت دوره اول طالب‌ها را سقوط دادند و بعد از شش سال آن‌ها رهبر القاعده را در کشور پاکستان از بین بردن.

چهار هفته پس از سخن‌رانی جورج بوش رییس‌جمهور امریکا در آن زمان، ارتش امریکا و ناتو با شعار نابودی القاعده به افغانستان زیر حاکمیت طالبان حمله‌ور شدند؛ حمله‌ای که به طولانی‌ترین نبرد تاریخ امریکا تبدیل شد.

اما سودمندی حضور بیست ساله امریکا در افغانستان چه بود؟

ادریس محمدی زازی آگاه مسایل سیاسی در باره رویداد یازده سپتمبر گفت: برای آن‌ها سودمند بود؛ مگر برای افغانستان یک لحظه و یک دقیقه هم سودمندی نداشت. افغانستان هر لحظه و هر روز در ضرر بود و افغانستان در دایره اشغال بود.

درگیری بیست ساله در افغانستان قربانی‌های زیادی به همراه داشت. در این بیست‌ سال در کنار نیروهای نظامی حکومت پیشین، مردم افغانستان نیز هزینه سنگینی پرداختند.

اما پس از بیست سال، امارت اسلامی دوباره قدرت را در افغانستان در دست گرفت و به این ترتیب، آخرین سرباز امریکایی به تاریخ ۳۱ آگست سال ۲۰۲۱ میلادی از افغانستان بیرون و به طولانی‌ترین جنگ امریکا پایان داده شد.

 

آژانس خبری پامیر

لینک کوتاه : https://pamiragency.com/?p=64476

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : ۰
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.