مطیعالله عابد، سخنگوی این وزارت، میگوید پرونده این پروژه برای منظوری به دفتر رهبر امارت اسلامی فرستاده شده است.
سخنگوی وزارت انرژی و آب افزود: پروژه چگونگی عملیسازی انتقال آب پنجشیر از سوی وزارت انرژی و آب تکمیل شده و اکنون برای منظوری به دفتر امیرالمومنین ارسال شده است. وزارت انرژی و آب در تلاش است تا از طریق دونرها یا سرمایهگذاری خصوصی، بودجه این پروژه را تامین و کار آن را آغاز کند.
اتاق تجارت و سرمایهگذاری میگوید که سرمایهگذاران داخلی آمادهاند تا روی این پروژه مهم سرمایهگذاری کنند.
خان جان الکوزی، عضو هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایهگذاری، اظهار داشت: سرمایهداران داخلی و خارجی علاقهمند مشارکت در این پروژه هستند، زیرا واقعاً سودآور است.
برخی کارشناسان معتقدند که انتقال آب پنجشیر به سرمایهگذاری هنگفت و زمان بیشتری نیاز دارد، بنابراین ابتدا باید روی ساخت بند باغدره و کانالهای بند شاه و عروس کار شود.
امانالله غالب، رییس پیشین شرکت برشنا، گفت: اگر دولت توانایی مالی ندارد، میتواند از طریق دونرها و تشویق بخش خصوصی برای سرمایهگذاری روی این پروژه، بودجه تامین کند. دولت نیز میتواند برای فروش و مدیریت آب از بودجه خود حمایت کند آن وقت مشکل آن حل میشود.
کمبود آب آشامیدنی و کاهش آبهای زیرزمینی در پایتخت از نگرانیهای جدی محسوب میشوند که علاوه بر مسوولان امارت اسلامی، باشندگان کابل را نیز نگران کرده است.
این در حالی است که روز گذشته والی کابل در دیدار با شماری از نهادهای خارجی، از آنها درخواست کرد تا در زمینه تامین و مدیریت آب در پایتخت با امارت اسلامی همکاری کنند.
آژانس خبری پامیر