مسئولان محلی در فراه گفتهاند که تلاش میکنند زمینه آموزش دانشآموزان ناشنوا را تا صنف دوازدهم در این ولایت فراهم کنند.
به گفته مسئولان، اکنون بیش از ۳۰ کودک ناشنوا در شهر فراه به زبان اشاره آموزش میبینند که به گفته مسئولان، از استعداد خوبی برخوردار هستند.
سید یوسف سادات آمر تعلیمات تخنیکی و مسلکی فراه گفت: فعلا ما تا صنف سه دانشآموز داریم. تعداد اینها ۳۲ نفر است. در هر صنف ۱۰ یا ۱۱ نفر ما شاگرد داریم و استادان آنها نیز دارای مدرک لیسانس و ماستری هستند و با زبان اشاره به آنها تدریس میکنند. درسها به طور منظم ادامه دارد و هیچ مشکلی وجود ندارد.
عبدالغفور یکی از آموزگاران این دانشآموزان گفت: تنها مشکلی که اینها دارند، فقط شنیده نمیتوانند دیگر تواناییهایشان مثل شاگردهای عادی است، حتی یادگیری شان سریعتر است. ما تمام تلاش خود را میکنیم که با همین امکانات کمی که داریم از طریق زبان اشاره به آنان آموزش دهیم و تا صنف دوازدهم برسانیم.
رضا احمد ۱۵ ساله یکی از دانشآموزان مرکز آموزشی ناشنوایان در شهر فراه است که از روز نخست تولد تا کنون، توانایی شنیدن صدا و سخن گفتن را ندارد. او آرزوهای زیادی در دل میپروراند که آموزگار شدن یکی از مهمترین آروزهایش است.
رضا احمد به زبان اشاره گفت: من آروز دارم که در آینده یک آموزگار خوب شوم. از حکومت میخواهم که امکانات بیشتری را برای ما فراهم کند.
هرچند آمار دقیقی از موجودیت کودکان ناشنوا در ولایت فراه در دست نیست، اما گفته میشود که صدها کودک ناشنوا در این ولایت وجود دارد که هنوز هم، زمینه آموزش به آنان فراهم نشده است.
آژانس خبری پامیر