پس از دعوت نشدن حکومت سرپرست به نشست شانگهای، امارت اسلامی گفته است که تلاش میشود نماینده حکومت سرپرست در نشستهای بعدی این سازمان حضور داشته باشد.
حمدالله فطرت معاون سخنگوی امارت اسلامی گفته است که حکومت سرپرست با کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای روابط نزدیک دارد و تلاش میشود در نشستهای بعدی این سازمان حضور داشته باشد.
آقای فطرت در این باره افزود: افغانستان عضو ناظر سازمان همکاری شانگهای است. امارت اسلامی با اعضای سازمان همکاری شانگهای از طریق مکانیزمهای دوجانبه روابط سازنده دارد. تماس و ارتباطها در این زمینه جریان دارد و امید است که در آینده در این بخش پیشرفتهایی داشته باشیم.
اسحاق دار معاون نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان گفته است که به علت تعلیق وضعیت ناظری افغانستان در سازمان همکاری شانگهای، از حکومت سرپرست افغانستان به این نشست دعوت نشده است.
اسحاق دار افزوده که پاکستان به تنهایی در این زمینه تصمیم گرفته نمیتواند و این تصمیم از سوی کشورهای عضو شانگهای گرفته شده است.
معاون نخستوزیر و وزیر خارجه پاکستان گفته است: تا جایی که مساله افغانستان در میان است، از ۲۰۲۱ به این طرف، گرچه که عضو دایم نبود ولی به حیث ناظر عضویت این سازمان را داشت؛ اما از سال ۲۰۲۱ عضویت ناظر آنان در حالت تعلیق قرار گرفته بود. بهخاطریکه از این سال به این طرف آنان در نشستها دعوت نشده بودند. پس پاکستان هم به تنهایی در این باره تصمیم گرفته نمیتواند.
فضلالرحمان اوریا آگاه مسایل سیاسی در باره سازمان شانگهای گفت: اهداف استراتیژیک سازمان شانگهای در منطقه در برابر ناتو است و معمولا به نام ناتوی شرق هم یاد میشود. استراتیژی این سازمان کاهش نفوذ امریکا و غرب در منطقه است.
بیستوسومین نشست سازمان همکاری شانگهای روز سهشنبه در اسلامآباد آغاز شود که دو روز ادامه میابد.
سازمان همکاری شانگهای دارای ۹ عضو است و سه کشور دیگر از جمله مغولستان، افغانستان و بلاروس اعضای ناظر آن هستند.
آژانس خبری پامیر