سخنگوی وزارت فرهنگ میگوید این اثرها که شامل آثار فلزی، کتاب و اسناد تاریخی میشود، قرار بود روز گذشته از راه سپین بولدک کندهار به بیرون از کشور قاچاق شود.
به گفته سخنگوی این وزارت سیزده قلم آثار یاد شده فلزی بوده و متباقی آن کتاب واسنادهای تاریخی را شامل میشود. این اثرها قرار است بعد از ثبت از سوی مسئولان به موزیم انتقال داده شود.
خبیب غفران سخنگوی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: روز گذشته در منطقه اسپین بولدک کندهار از سوی مسوولان اطلاعات و فرهنگ و کمیساری از قاچاق ۱۶۹ قلم آثر تاریخی جلوگیری شده است که درمیان آن سیزده اثر فلزی بوده، متباقی آن کتابها و اسناد که به ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت کندهار سپرده شد و بعد از ثبت به موزیم انتقال داده میشود.
در همین حال، برخی از باستان شناسان و فرهنگیان با آنکه بر اهمیت آثار تاریخی و باستانی در کشور تاکید میورزند؛ اما میگویند که راه قاچاق آثار باستانی باید گرفته شود.
سرمحقق کتابخان فیضی رئیس مرکز بینالمللی تحقیقاتی کوشانی در این مورد گفت: باید نیروهای محافظت آثار باستانی تشکیلاش زیاد شده، و در هر ولایت و هر بندری که وابسته به افغانستان است باید توظیف شوند تا از قاچاق آنها (اثرهای باستانی) جلوگیری شود.
در سوی هم، گفته میشود، امروز در زابل ۱۰۲ سکه تاریخی را کشف کرده است. ذبیح الله جوهر سخنگوی فرماندهی امنیه زابل گفته است که این سکهها در ولسوالی شاه جوی از سه تن بدست آمده است که پیرامون آن تحقیقات جریان دارد.
آژانس خبری پامیر