دفتر هیات معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) به مناسبت روز جهانی کاهش خطر آفات طبیعی خواستار پشتیبانی بیشتر بینالمللی از افغانستان شده است.
بر اساس اعلامیه این نهاد، مردم افغانستان همواره با تهدیدات ناشی از بلایای طبیعی و شوکهای محیطی و اقلیمی روبهرو هستند که هر ساله قربانی میگیرد.
در بخشی از اعلامیه یوناما آمده است: در روز جهانی کاهش خطر بلاها، ما خواستار حمایت بیشتر بینالمللی برای بهبود و تابآوری هستیم.
خشکسالی ناشی از تغییرات اقلیمی، سیلابهای ویرانگر و زمینلرزهها از مهمترین عوامل بلایای طبیعی در افغانستان به شمار میروند.
عبدالمحمد، کشاورز ۷۲ ساله از ولایت ارزگان، میگوید که در نتیجه سیلابهای ویرانگر زمینهای کشاورزیاش تخریب شده و خسارات سنگینی متحمل شده است.
عبدالمحمد گفت: چهار جریب زمین داشتم و کشت کردم، ولی نتوانستم حاصل آن را برداشت کنم. سیلاب بدنه زمینم را برد.
برخی از آسیبدیدگان سیلابهای سال جاری نیز میگویند که تاکنون از سوی هیچ نهادی به آنها کمک نشده است.
رحمتالله، کشاورز در ارزگان، گفت: امسال هیچ نهادی به ما کمک نکرد. یکی به من گفت گندم بکار، اما گفتم نمیکارم چون حاصل نمیدهد.
حکمتالله، کشاورز دیگری از ارزگان، نیز افزود: چندین بار نامهای خود را به نهادهای مددرسان دادیم، ولی تاکنون هیچ نهادی به ما کمک نکرده و هیچچیزی به دست نیاوردهایم.
وزارت اقتصاد افغانستان کمکهای بینالمللی را در زیرساختهای کشور برای کاهش خطرات بلایای طبیعی مؤثر میداند.
عبدالرحمن حبیب، سخنگوی وزارت اقتصاد، گفت: برای جلوگیری از خسارات احتمالی و مقابله با پیامدهای تغییرات اقلیمی، تنوع معیشت، افزایش قدرت خرید از طریق ایجاد فرصتهای کاری، جلوگیری از تخریب محیط زیست و مدیریت آبهای سطحی از طریق اعمار چکدمها و ذخایر آبی، ایجاد کانالها و سردخانهها از جمله اولویتهای ما هستند.
سیزدهم اکتوبر از سوی سازمان ملل متحد بهعنوان روز جهانی کاهش اثرات بلایای طبیعی نامگذاری شده است.
افغانستان، علاوه بر چالشهای فقر و بیکاری، یکی از آسیبپذیرترین کشورها در برابر بلایای طبیعی همچون سیلابها و زمینلرزهها نیز به شمار میرود.
آژانس خبری پامیر