مولوی عبدالکبیر معاون سیاسی ریاستالوزرا در نشستی گفته است که روابط سیاسی امارت اسلامی با تاجیکستان در حال بهبود است و دیدوبازدید نمایندگان دو طرف بیشتر شدهاند.
معاون سیاسی که با برخی از مسئولان دانشگاههای خصوصی در کابل نشست داشت، به موضوع آموزش پرداخشته و افزوده است که امارت اسلامی توجه خاص به علوم عصری و دینی دارد و با آمدن امارت اسلامی، فاصله میان علوم عصری و دینی از بین رفته است.
بنا بر گفتههای مولوی عبدالکبیر، امارت اسلامی پشتیبان علم و آموزش است.
مولوی عبداکبیر تاکید ورزیده است که حفاظت از کشور و دفاع از تمامیت ارضی افغانستان مسئولیت همه است و برای رسیدن به این مسئولیت باید جوانان در افغانستان به عصر امروزی آموزش ببینند.
معاون سیاسی ریاستالوزرا گفته است: روابط سیاسی ما با تاجیکستان در حال بهبود است و نسبت به گذشته در آن تفاوت آمده. هیات آنها اینجا آمده و هیات ما آنجا رفته و انشاءالله که رفتوآمد بیشتر هم شود. تجارت ما از طریق شیرخان بندر هم جریان دارد و مشکل نداریم.
این مقام بلندپایه امارت اسلامی در بخشی از سخنانش افزوده با آنکه امارت اسلامی با برخی از کشورهای همسایه چالشهای سیاسی دارد؛ اما تمامی گذرگاههای بازرگانی افغانستان برای تجارت با آنان باز است. او همچنان تاکید ورزیده که روزانه از گذرگاههایی چون اسلام قعله، تورغندی، حیرتان، شیرخان بندر و نیمروز با کشورهای ایران، ترکمنستان، تاجیکستان و ازبیکستان صادرات و واردات انجام میشود.
معاون سیاسی ریاستالوزرا افزود: بنادر تجارتی ما به روی تمام کشورهای همسایه باز است. در همسایگی ما اگر با بعضی کشورها جنجالهای سیاسی هم وجود دارد، اما بنادر تجارت ما با آنان باز است. با ایران بندرهای تجارتی ما باز است که نیمروز و اسلامقعله اند. با کشور ترکمنستان بندرهای تورغندی و آقینه و با ازبیکستان هم بندر حیرتان.
حال پرسش اینجاست که توسعه روابط سیاسی و اقتصادی با کشورهای منطقه و جهان چه سودی به افغانستان دارد؟
میر شاکر یعقوبی آگاه مسایل اقتصادی پاسخ داد: در صورتی که روابط سیاسی و اقتصادی افغانستان با جهان توسعه پیدا کند، البته که میتواند روی افزایش تجارت و سرمایهگذاری تاثیرات مثبت داشته باشد و در کنار آن، افغانستان از انزوای سیاسی بیرون میشود.
معاون سیاسی ریاستالوزرا در بخشی دیگر این نشست گفته است که پیشرفتهای چشمگیری در سه سال پسین در بخشهای گوناگون از جمله ساختوساز کانالهای بزرگ مانند قوشتیپه و کانال شاهی ولایت لغمان، چکدمهای کوچک در تمامی ولسوالیها به هدف مدیریت و ذخیره کردن آبهای کشور و افزایش سطح برداشت گندم صورت گرفته که در بیست سال پسین کسی نمونه آنرا نشان داده نمیتواند.
آژانس خبری پامیر